Een van de belangrijkste schakelaars in je huis is de aardlekschakelaar. Het zorgt voor een beveiliging in je huis. Als er ergens kortsluiting ontstaat dan wordt door de aarde van de stroom weggeleid. Tevens zal de aardlekschakelaar haar werk doen alle stroom stopzetten.

Een slechte aardlekschakelaar

Ondanks een aardlekschakelaar kan er nog wat misgaan. Zo kan een aardlekschakelaar loszitten of de aarding zit los of ontbreekt zelfs. Het vervelende is dat je dit pas merkt als het mis gaat. Je kunt namelijk nooit merken wanneer een apparaat niet goed aard. Er zijn echter wel tekenen. Als je een elektrisch apparaat vastpakt dan kun je tintelingen voelen. Als je dit merkt schakel dan een elektricien aardlekschakelaar in om de aardlekschakelaar na te laten kijken.

Andere redenen om de aardlekschakelaar te laten controleren door een elektricien aardlekschakelaar
Enkele andere redenen om de aardlekschakelaar te laten controleren is bij een verbouwing, nadat je naar een nieuwe woning bent verhuisd, als je de elektra installatie hebt aangepast, als je twijfelt en ook als je dus tintels voelt als je een elektrisch apparaat vastpakt. Doe het gewoon eens in de tien jaar om zeker te zijn dat de aardlekschakelaar nog goed werkt.

Hoe test je de aardlekschakelaar?

Je kunt de aardlekschakelaar twee keer per jaar testen. Je kunt het doen als je de klok verzet in het voorjaar en najaar. Druk de T knop in om de aardlekschakelaar te testen. De elektrische installatie wordt afgeschakeld. Als dit niet gebeurt, dan moet je een afspraak maken met een elektricien aardlekschakelaar. Er is dan namelijk wat mis. Als echter alles wel afslaat dan kun je de stroom weer aanzetten met de aardlekschakelaar. Dit zou feilloos moeten gebeuren. Zo niet? Schakel dan een elektricien aardlekschakelaar in.

Waarom een elektricien in je regio kiezen?

> Lokale elektriciens kunnen je goed van dienst zijn
> Korte reactietijd voor het geval er weer een storing is
> Kleine lokale bedrijven in leveren vaak extra service
> Kom vrijblijvend in contact met elektriciens door offertes op te vragen

Vrijblijvend en deskundig advies?

Indien je je aan het oriënteren bent is het verstandig om niet direct met een elektricien in zee te gaan. Je kunt het beste eerst in contact komen met verschillende bedrijven in je omgeving.

Door het aanbod vervolgens naast elkaar te leggen kun je besparen op de totale kosten voor het inhuren van een elektricien. Vergelijk het aanbod in je regio door gebruik te maken van onze gratis offerte service.

Wat kost het inhuren van een elektricien?

> Prijzen
> Uurloon elektricien
> Elektricien offertes

Bekijk ook deze artikelen over elektriciens

Elektricien
Aardlekschakelaar
Bedrading vervangen
Elektricien erkend bedrijf
Elektricien onderhoudscontract
Elektricien stroomstoring
Elektricien vacatures
Elektricien verlichting aansluiten
Wanneer wel en wanneer niet inhuren
Elektricien worden
Elektricien zwart inhuren
Elektricien offertes