Een CV-ketel is een onderdeel van een totaal verwarmingssysteem in een woning of kantoorpand. Een CV ketel zorgt er voor dat water opgewarmd wordt. Dit water kan dan getapt worden in de keuken of douche.

Daarnaast zorgt een CV ketel voor het verwarmen van water in de buizen die naar de radiatoren lopen.

Er bestaan verschillende soorten ketels. Het is afhankelijk van je wensen welke type je het beste kunt kopen of huren. Een zogenoemde HR ketel kan aangeschaft worden als je energieverbruik belangrijk vindt. Deze ketels zijn namelijk zuinig en kun je op je energiekosten besparen. Een gewone ketel is een standaard model dat een bepaalde capaciteit heeft.

Het is daarom verstandig om te kijken naar wat voor soort huis je hebt en je gezinssamenstelling. Je kunt bekijken wat het beste in zo een situatie zou passen.

Onderhoud is zeer belangrijk!

Een CV ketel is voor veel huishoudens van groot belang om het lekker warm in huis te krijgen. Het is belangrijk om de centrale verwarming op een verantwoorde manier te laten werken. En zeker in de winter is het uiterst vervelend als de CV ketel kapot gaat.

Het is daarom verstandig om de ketel regelmatig na te laten kijken voor eventuele problemen. Dit geldt natuurlijk voor alle CV ketel merken. En om niet te lang te wachten met het kopen of huren van een nieuwe CV ketel. Bovendien zijn er goede mogelijkheden om de oude CV ketel te recyclen.

Een CV ketel kopen in 5 stappen

Als je een CV ketel kopen gaat dan is het belangrijk dat je start met het goed in kaart brengen wat je van de CV ketel verwacht. Vervolgens kun je offertes aanvragen voor een nieuwe CV ketel. Nadat je de offertes hebt vergeleken kun je een keuze maken. Het is trouwens ook mogelijk om een CV ketel te huren of te leasen. Misschien is dat wel interessanter dan om een CV ketel te kopen. Als je een keuze hebt gemaakt dan kan de CV ketel geplaatst worden en kun je er ook een onderhoudscontract bij afsluiten. Het zijn 5 eenvoudige stappen om doelgerichte een goede CV ketel te kopen voor jouw huis.

Een CV ketel vervangen

Tegenwoordig is het ook slim om te kijken of de CV ketel nog wel zo zuinig is. Ondanks dat de CV ketel nog niet kapot is kun je hem gaan vervangen. Een zuinigere CV ketel kan je veel geld besparen. Ook zorg je met een energie zuinigere CV ketel voor een beter milieu. Daarnaast is het ook een waardevermeerdering van je woning. Het kan nooit kwaad om te kijken wat de mogelijkheden zijn om een energie zuinigere CV ketel te installeren in je huis.

Deskundig en vrijblijvend advies

Indien je je aan het oriënteren bent is het verstandig om niet direct met een bedrijf in zee te gaan. Je kunt daarom het beste eerst in contact komen met verschillende bedrijven in je regio. Door het aanbod dan vervolgens naast elkaar te leggen kun je besparen op de aanschaf. Je kunt natuurlijk ook een betere prijs krijgen als je van plan bent om een CV ketel te huren of te leasen. Vergelijk het aanbod in je regio door gebruik te maken van onze gratis offerte service.

CV ketel video

In de volgende video wordt het een en ander over CV ketels, waaronder HR ketels, VR ketels en combiketels uitgelegd.

Bekijk ook deze CV ketel artikelen op Renoveerjehuis.nl

Centrale verwarming ketel
CV ketel kopen
CV ketel merken
CV ketel vervangen
HR ketel
CV ketel garantieregeling
Onderhoud CV ketel
Comfort niveau
CV ketel prijzen
CV ketel offertes

Wat kost een CV ketel?

> CV ketel prijzen
> CV ketel offertes

Raadpleeg ook deze externe bronnen:

> Atag – Fabrikant van CV ketels
> Vaillant – Een Duitse fabrikant van keteltoestellen
> Remeha – Een ander CV ketel producent met een ruim aanbod aan producten
> CV ketel kopen online – Informatie en advies over de aanschaf van CV ketels
> Gaskeurmerk – Keurmerk voor CV toestellen in Nederland