Wil je je huis renoveren? Tijd voor een nieuwe keuken of badkamer? Begint je huis klein te worden? Dan is het wellicht tijd om je huis te verbouwen!

Op Renoveerjehuis.nl vind je veel informatie, tips en advies bij het renoveren van je huis. We willen je helpen bij dit proces omdat een renovatie in sommige gevallen best een lastig karwei kan zijn. Met de tips en tricks op deze pagina kom je al een heel eind. Ons stappenplan helpt je het proces te standaardiseren zodat het makkelijker wordt om er doorheen te werken en is de kans kleiner dat je iets vergeet.

Als je jouw huis of jouw woning wilt gaan verbouwen dan is het goed om zo veel mogelijk informatie te gaan verzamelen. Het is verstandig om ook volop inspiratie op te doen door magazines te lezen en interieur boeken aan te schaffen. Daarnaast kun je ook een professional inschakelen. Een interieurarchitect kan je helpen om te kijken hoe je de woning het beste kunt gaan verbouwen. Als je een maal een goed beeld hebt van wat je uiteindelijk wilt bereiken kun je aan de slag.

Haal overal inspiratie vandaan

Het is slim om niet alleen in magazines en boeken te kijken, maar ook op het internet. Op het internet kun je vele verbouwingen gaan bekijken. Ook kun je op internet forums je vragen gaan stellen. Daarnaast kun je ook kijken op het internet wie je verbouwing of renovatie kan doorvoeren.

Moet de verbouwing echt zo ingrijpend uitgevoerd worden?

Het is goed om te bekijken of de verbouwing of renovatie daadwerkelijk zo ingrijpend moet zijn. Is het nodig om een muur weg te halen of een extra muur te plaatsen? Of is het ook mogelijk om met wat minder grote cosmetische ingrepen de woning mooier te maken. Vraag je in ieder geval af of het ook echt nodig is om een dragende muur weg te halen en te vervangen. Hierbij zal je immers ook een architect en bouwkundige moeten inschakelen. Dit betekent dat er meer kosten zullen zijn.

Maak een financieel overzicht!

Het is verstandig om vooraf een financieel overzicht te maken van wat de kosten zullen zijn. Door een raming te maken van de kosten en de investering is het mogelijk om te zien of je voldoende budget hebt. Ook is het belangrijk als je een hypotheek wilt gaan aanvragen bij een bank of geldverstrekker. Houdt bij het opstellen van een budget altijd rekening met een marge. Er kan altijd iets misgaan en vaak wordt de verbouwing wat duurder.

Vraag meerdere offertes op bij verschillende bedrijven

Als je jouw woning wilt laten verbouwen dan is het slim om bij meerder bedrijven, aannemers en vakmensen een offerte op te vragen voor de verbouwing. Vergelijk de offertes op een aantal punten. Natuurlijk is een van deze punten de prijs. Het is echter ook goed om te kijken naar de kwaliteit, de garanties en de referenties van de aannemers of vakmensen. Hierdoor kun je een goede keuze maken en uiteindelijk een succesvolle verbouwing afronden.

Kijk wat je zelf kunt doen en wat je moet laten doen

Door de werkzaamheden op te splitsen in zaken welke je zelf kunt doen en ook naar zaken welke je kunt laten doen door een vakman kun je geld besparen. Hierbij kun je ook kijken welke vrienden je kunnen helpen. Het laten aanleggen van een stroomleiding, water en gas wil je natuurlijk laten doen. Echter het opruimen van de bouw of het schilderen van een muur kun je natuurlijk zelf doen. Tenminste als je geen twee linkerhanden hebt. Dan kun je het beter allemaal overlaten aan de specialisten.