Het gebruik van vloerverwarming is een effectieve manier om je huis te verwarmen. Het werkt zelfs beter dan radiatoren. Er worden buizen of verwarmingselementen onder je vloer aangelegd en zal dit zorgen voor een gelijkmatige opwarming van je huis. In tegenstelling tot radiatoren stijgt de warmte vanaf de grond en wordt een complete ruimte verwarmt. Dit zorgt er voor dat er op lange termijn minder gestookt hoeft te worden om de ruimte warm te houden. Om dit te doen kun je gebruik maken van verschillende vloerverwarmingssystemen.

Je kunt kiezen voor een elektrisch model of een model dat het huis verwarmt met warm water dat door stalen buizen loopt. Een soort radiator dat onder je vloer ligt. Door ruimtes op deze manier op te warmen ontstaan er geen temperatuur verschillen en kun je vochtaanslag voorkomen.

Het is bewezen dat het opwarmen van een huis met een vloerverwarmingssysteem minder energie kost dan het gebruik van radiatoren. Je bent op een milieubewuste manier je huis aan het opwarmen en verbruikt minder aardgas. Indien je kiest voor de elektrische variant kun je het aardgas verbruik helemaal inperken. Als je kiest voor een warm water model dan wordt het systeem veelal op een CV-ketel geïnstalleerd. In dat geval kun je kiezen voor een zuinig model dat op een efficiënte manier je hele huis verwarmt. Op het linker plaatje is trouwens te zien hoe de warmte van vloerverwarming een positieve invloed kan hebben op de comfort in je huis. Je lichaam wordt namelijk van top tot teen verwarmt omdat warmte vanuit de vloer omhoog stijgt. Een aanrader dus.

Wat is vloerverwarming?

Wat is er nu heerlijker dan wanneer je beneden komt en met je blote voeten over de vloer kunt lopen terwijl het buiten koud en guur is. Het is heerlijk om de vloerverwarming onder je voeten te voelen. Het is heerlijk om te ontdekken hoe het is om de warmte te voelen. Ook is het natuurlijk zo dat je geen lelijke radiatoren meer in je huis hebt. Het is volop genieten van je huis. Een mooie vloer en een warme vloer: een gouden combinatie. Nooit meer koude voeten in je huis, dankzij vloerverwarming.

Waar kun je het plaatsen?

Eigenlijk kun je op vele verschillende plaatsen in je huis de vloerverwarming plaatsen. Natuurlijk is de keuken en de woonkamer een van de plaatsen welke perfect zijn voor vloerverwarming. Daarnaast is het ook heerlijk om vloerverwarming in je badkamer te hebben. Je kunt er volop genieten van een lekker warme vloer. Zeker als je net vanonder de douche komt is dat natuurlijk lekker.

Wat zijn de kosten?

Er zijn verschillende mogelijkheden als het om vloerverwarming gaat. Het is goed om de verschillende mogelijkheden te ontdekken en om zo voor de beste optie te kiezen. Natuurlijk ligt het aan het feit of je een nieuwe vloer gaat leggen (of storten) of dat het om een bestaande bouw gaat. Afhankelijk van de oppervlakte en hoe gemakkelijk de vloer te bereiken is, zal er een prijs uit de bus komen voor de totale kosten van de vloerverwarming. Wij weten zeker dat het een goede investering is! Er zijn maar weinig mensen welke spijt hebben gekregen van het laten plaatsen van een vloerverwarming. Wees dus slim en vraag een aantal offertes op voor je eigen vloerverwarming.

Bronnen aangaande vloerverwarming:

> Meer over subsidies: Subsidie-Vloerverwarming.nl