Een elektricien kan je helpen indien het noodzakelijk is om iets aan de elektrische bekabeling in je huis te veranderen.

Het aanleggen en onderhouden van de van de infrastructuur is wat een elektricien beoefent en is specialist in alles wat te maken heeft met dit werk.

Indien je zonnepanelen laat installeren is er altijd een monteur die ook het vak elektricien beoefent aanwezig, die tijdens het plaatsen een omvormer in je meterkast plaatst. Bij het gebruik van een airconditioningsysteem of terras verwarmer is het verstandig om uit te rekenen of het nodig is een nieuwe groep in de meterkast te laten installeren.

Elektricien algemeen

Een elektricien monteert elektrische installaties. De elektricien zorgt voor het aanleggen van de complete netwerken en infrastructuur om te zorgen voor een goede elektriciteitsvoorziening. Je moet minimaal een lts of vmbo-techniek opleiding hebben om een elektricien te kunnen worden in Nederland. In Vlaanderen is een afgeronde studierichting in het technisch secundair onderwijs nodig of het beroeps secundair onderwijs. Hierna mag men in Vlaanderen ene elektricien zijn.

Wat doet een elektricien?

Een elektricien zorgt voor het aanleggen van de elektriciteit in een huis. Het is verstandig om dit niet zelf te doen. Stroom kan immers dodelijk zijn. Het verkeerd aansluiten van de elektriciteit kan ook zorgen voor kortsluitingen. Dure elektronische apparatuur kan kapot gaan. Uiteindelijk kan het zelf doen van de elektriciteit dus een dure klus worden. Laat het dus over aan een elektricien!

Hoe vind je een goede elektricien?

Een goede elektricien kun je in iedere stad wel vinden. Kijk naar het aantal keurmerken waar het bedrijf bij is aangesloten. Eventueel kun je de elektricien nog op google opzoeken. Als alles goed is dan kun je in de regel verzekerd zijn dat de elektricien verstand van zaken heeft.

Is een elektricien duur?

Als je iemand inhuurt of inschakelt om een klus te laten doen dan zal je hier natuurlijk een rekening voor krijgen. Het loon van een elektricien is per uur vaak rond de 40 euro exclusief btw. Daarnaast moet je natuurlijk ook de kosten van de gebruikte materialen betalen.

Elektricien na onweer inhuren

Als het onweert dan kan er veel gebeuren. Je kunt een inslag krijgen en al je elektrische apparatuur kan kapot zijn. Misschien heb je al eens verhalen gehoord van mensen die hier mee te kampen hebben gehad. De apparaten krijgen allemaal een overdosis elektriciteit en zijn totaal kapot. Lees verder…

Vrijblijvend en deskundig advies?

Indien je je aan het oriënteren bent is het verstandig om niet direct met een elektricien in zee te gaan. Je kunt het beste eerst in contact komen met verschillende bedrijven in je omgeving.

Door het aanbod vervolgens naast elkaar te leggen kun je besparen op de totale kosten voor het inhuren van een elektricien. Vergelijk het aanbod in je regio door gebruik te maken van onze gratis offerte service.

Wat kost het inhuren van een elektricien?

> Prijzen
> Uurloon elektricien
> Elektricien offertes

Bekijk ook deze artikelen over elektriciens

Elektricien
Aardlekschakelaar
Bedrading vervangen
Elektricien erkend bedrijf
Elektricien onderhoudscontract
Elektricien stroomstoring
Elektricien vacatures
Elektricien verlichting aansluiten
Wanneer wel en wanneer niet inhuren
Elektricien worden
Elektricien zwart inhuren
Elektricien offertes