Er zijn verschillende soorten isolatie, ook wel woningisolatie genoemd. Zo bestaat er vloerisolatie, dakisolatie, bodemisolatie, spouwmuurisolatie, gevel isolatie, glasisolatie en andere vormen van isolatie. Al deze technieken zijn zeer specifieke manieren om een bepaald deel van een woning of een pand tegen kou of vocht te beschermen. Je hebt dus meerdere opties als het aan komt op isolatie. Dat is goed want je wilt natuurlijk kijken op welke manieren je je huis tegen kou of vocht kunt beschermen. Ook is het belangrijk om zo min mogelijk warmte te verliezen door isolatie te plaatsen op plekken waar veel van de warmte verloren gaat.

Isolatie doe-het-zelf

Het is mogelijk om zelf isolatiemateriaal te kopen voor plafond en muren en met gipsplaten isolatie aan te brengen. Je kunt dan isoleren tegen vocht, geluid en kou. Het is echter wel belangrijk dat je weet hoe je een verlaagd plafond moet aanbrengen. Er zijn op het internet veel handleidingen hiervoor. Een klusser kan met het advies die hij of zij in een bouwmarkt krijgt een heel eind komen. Een veel gebruikt product is bijvoorbeeld Rockwool isolatiematerialen. Maar hoe zit het met bijvoorbeeld een dakisolatie om de warmte in het huis te houden? Of hoe kun je het beste de spouwruimtes isoleren? Hier komen dus specialisten aan te pas en zou je een professioneel bedrijf moeten inhuren die verstand van zaken heeft.

Collectief isoleren

Je kunt er ook voor kiezen om met meerdere huishoudens tegelijkertijd te isoleren. De bedrijven die de isolatie zullen aanbrengen kunnen veel efficiënter werken en dus kosten besparen. Deze kosten willen ze graag met je delen. Het is dus een win-win situatie voor jou en het bedrijf dat de isolatie gaat aanbrengen. Dit wordt collectief isoleren genoemd. Ga naar pagina collectief isolatie.

Duurzame isolatiematerialen

Het isoleren van je huis doe je natuurlijk om minder stookkosten te hebben en ook om een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Je kunt kiezen voor natuurlijke materialen als je je woning wilt isoleren. Zo kun je kiezen voor schapenwol, glaswol, steenwol, krantensnippers (cellulose), hennepwol en vele andere materialen. Ga naar duurzame materialen isolatie.

Gezondheid, ventilatie en schimmelvorming

Het is belangrijk om je woning goed te ventileren om schimmelvorming tegen te gaan. Een vochtig huis is namelijk de oorzaak van dit problemen. Je kunt ernstige gezondheidsproblemen krijgen als je de isolatie en ventilatie van je huis niet serieus neemt. Zie gezondheidsklachten, ventilatie en schimmelvorming pagina.

NEN-normen

Als het mogelijk is om iets te normaliseren zal NEN dat onderzoeken. Met alle belanghebbenden worden normen vastgesteld en ook vastgelegd. NEN normen mogen niet met elkaar conflicteren. Zie de NEN pagina.

Isolatie offertes aanvragen

Je kunt met isolatie besparen op je stookkosten omdat er over het algemeen minder warmte uit je huis verloren gaat. Als je in contact wilt komen met ervaren isolatie specialisten die je graag verder helpen kun je gebruik maken van onze offerte service. Vergelijk de prijzen van bedrijven en bespaar op de aanschafkosten van isolatie voor je woning. Ga nu naar offertes isolatie.

Isolatie video

Bekijk de volgende isolatie video van de overheid.

Bekijk ook eens de volgende pagina’s over isolatie:

Collectief isoleren
Duurzame isolatie materialen
Tips
Ventilatie
Gezondheid en isolatie
Wat is PUR-schuim?
Schimmelvorming
NEN-normen

Wat kost isolatie?

Isolatie offerte

Of raadpleeg de volgende sites voor achtergrond informatie:

ISSO; kenniscentrum voor de installatiesector
VENIN; brancheorganisatie voor isolatiebedrijven
Dubbelglas subsidies; is er een subsidie op dubbelglas isolatie?
BouwGarant; keurmerk voor bouwbedrijven
AfbouwKeur; keurmerk voor afbouwbedrijven