Zodra de vochtbalans niet goed is in een huis kunnen er problemen ontstaan. Zo kun je last krijgen van vocht en kan het je muren en meubilair aantasten. In sommige gevallen kan het zo zijn dat bepaalde essentiële delen van een huis compleet zijn aangetast door vocht. Het bestrijden van vocht en het vinden van een optimaal vochtbalans in een huis kan alleen uitgevoerd worden door iemand die hier verstand van heeft. Met producten tegen vocht welke je bij de bouwmarkt kunt kopen kom je helaas niet ver. Deze bakken raken al snel vol en kun je ze al weer vervangen. Om het probleem op de juiste manier aan te pakken moet je dieper op het probleem ingaan en kijken wat de oorzaak is. Hier is speciaal apparatuur voor nodig. Bescherm je huis tegen vocht en laat een expert kijken naar de oorzaken. Zo kan hij of zij je een oplossing bieden zodat je het probleem definitief kunt laten oplossen. Wist je dat vocht en schimmels die daaruit voortkomen bovendien slecht is voor je gezondheid. Vooral wanneer je in je slaapkamer last hebt van vocht. Daarom is het belangrijk om het probleem direct aan te pakken.

Vochtbestrijding algemeen

Veel problemen in huis ontstaan door vocht in de woning. Condensatie, opkruipend vocht en ook opstijgend vocht kan de woning aantasten en is ook slecht voor je gezondheid. Vocht in de kruipruimte zorgt voor meer vocht in de woning wat ervoor zorgt dat het langer duurt voordat de woning warm wordt. Vocht in de woning is dus ook slecht voor je energierekening. Als je last hebt van vocht dan moet je kiezen voor de juiste manier van vochtbestrijding. Vochtbestrijding om een groter woongenot te realiseren en een gezonde leefomgeving.

Hoe kun je vochtbestrijding toepassen in je woning?

Er zijn verschillende manieren waarop vocht in je woning komt. Een daarvan is via de kruipruimte en via de vloer. De kruipruimte kan te vochtig zijn door een slechte ventilatie. Vochtbestrijding is dan redelijk gemakkelijk. Je kunt dan namelijk zorgen voor meer ventilatie in de kruipruimte. Je voorkomt dan schimmelvorming in de kruipruimte en ook de ontwikkeling van ongedierte. Om er nog een schepje bij bovenop te doen kun je er ook voor kiezen om de kruipruimte goed te isoleren.

Vocht en schimmel bestrijden!

Naast de kruipruimte is het ook mogelijk dat door gaten en scheuren in de muur vocht door de muren de woning in komt. Door alle regen, hagel en sneeuw in ons land is het belangrijk om de muren goed te beschermen. Op die manier zorg je ervoor dat de woning droog blijft. Ook houdt je schimmel en vocht uit de woning met de juiste vochtbestrijding. Vochtbestrijding voor muren kun je het beste doen door de muren te impregneren. Impregneren is het waterdicht maken van de muren. Hierdoor kan er geen vocht meer in de muren trekken. Ook kun je de woning voorzien van dakgevel isolatie. Er is dan een extra laag waar het water niet doorheen kan komen.

Vochtbestrijding video

In de het volgende filmpje is te zien wat schimmels en vocht kan aanrichten. In dit geval zijn de draagbalken van een oud kasteel (Kasteel Eckart Eindhoven) in Eindhoven ernstig beschadigd door vochtaanslag.

Heb je de volgende pagina’s al bekeken?

Vochtbestrijding voordelen
Grondstabilisatie
Impregneren van de muren
Vochtvreter
Vochtbestrijding luchtvochtigheid
Vochtbestrijding betoninjectie
Vochtbestrijding verzekering
Vochtbestrijding doorslaand vocht
Vochtbestrijding opstijgend vocht
Waardoor ontstaat het?
Condensatievocht
Vochtbestrijder offertes

Bronnen

> Vochtbestrijding-Direct.nl