Nadat de vloerisolatie is aangelegd is het belangrijk dat de vloer goed wordt geëgaliseerd. Als je plavuizen wilt leggen, of een vloer van hout of kurk of een gietvloer dan moet de ondergrond zo egaal mogelijk zijn om ervoor te zorgen dat deze mooi strak kan worden gelegd. Vooral ook als je van plan bent om vloerverwarming te plaatsen.

Nadat de egalisatielaag is aangebracht moet deze minimaal 24 uur drogen, 48 uur is vaak nog beter. Het is dus het makkelijkst om dit te doen in een woning die nog niet bewoond is. Dit is echter niet altijd mogelijk. Houd de droogtijden wel zo veel mogelijk in acht om beschadiging aan de vloer te voorkomen.

Wat merk je van vloerisolatie i.c.m. vloerverwarming?

Het belangrijkste wat je merkt is natuurlijk een verbetering van het comfort. Daarnaast zal je merken dat je bespaart op de stookkosten doordat de minimumtemperatuur in de woning niet meer zo laag wordt als voorheen. Hierdoor kun je dus de investering van vloerisolatie i.c.m. vloerverwarming weer terugverdienen. Bovendien is een huis waarvan de vloer goed is geïsoleerd meer waard, dit is een voordeel bij verkoop van je huis.

De kosten van vloerisolatie

Wat zijn de kosten van vloerisolatie? Die hebben we hieronder voor je opgesomd.

Type (70m2) Prijzen Besparing in euro’s Besparing op gas
Tussenwoning € 1700 € 180 euro 300 m3
Hoekwoning € 1700 € 180 euro 300 m3
Vrijstaande woning € 1700 € 180 euro 300 m3

Vochtbestrijding, vloerisolatie en bodemisolatie

Een gevolg van vloer- of bodemisolatie is dat de begane grondvloer van je woning warmer zal worden. Wanneer je een houten vloer hebt liggen (bijvoorbeeld parket), kan het hout hierdoor iets gaan krimpen. Wanneer de bodem van de kruipruimte wordt geïsoleerd, is het van belang om te zorgen dat ventilatiegaten ‘vrij’ blijven. Ook tegen vocht vanuit de kruipruimte kun je kiezen voor deze vorm van isolatie.