Het reinigen van gevels en gebouwen wordt gevelreiniging genoemd. In de loop van de tijd kunnen gebouwen door roet, vuil, graffiti, aanslag, vocht ed. er minder mooi uitzien en zijn uitstraling verliezen. Een bedrijf dat diensten zoals gevelreiniging aanbiedt kan met een hogedrukspuit deze aanslag verwijderen. Een gebouw ziet er beter en schoner uit nadat deze gereinigd is. Echter kan een hogedrukspuit ook schade toebrengen aan een gevel van een gebouw. Daarom mogen sommige gebouwen, zoals monumenten, niet behandeld worden met dit soort apparaten.

Je kunt kiezen voor gevelreiniging. Dan wordt een vuile gevel schoongemaakt zodat deze er mooi en schoon uit komt te zien. Verder kun je kiezen voor scheur en voegwerkherstel. In dat geval wordt de gevel verbeter en zwakke punten aangepakt. Daarnaast kun je kiezen voor impregneren. In dat geval wordt er een bepaalde bescherming aangebracht zodat je gevel blijvend beschermd blijft. De manier van schoonmaken verschilt en kun je kiezen voor stralen, stoomreinigen, chemische of laserreiniging.

Gevelreinigingsbedrijf

Een mooie gevel is een ware aanwinst voor iedere woning. Het is mooi om te zien hoe ene mooie gevel zorgt voor een betere uitstraling van je huis. Ook zal het zorgen voor een hogere waarde van je huis. Hierdoor is een gevelreiniging een goede investering in je woning. Zeker als je woning groene algen heeft of andere vervuiling aan de gevel is het verstandig om de gevel te laten reinigen. Een gevelreiniging zorgt er ook voor dat er minder smeer aan de woning blijft plakken, waardoor er meer vocht in de woning komt. Misschien weet je al dat een vochtige woning zorgt voor een minder energie efficiënte woning. Dus het helpt je ook nog eens om te gaan besparen op de energiekosten.

Wat kost een gevelreiniging?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een goede gevelreiniging te krijgen. Een van de manieren is een stoomreiniging.Ook kun je kiezen voor het zandstralen van de muren. Daarnaast is een chemische reiniging ook nog mogelijk. Er zijn dus verschillende soorten gevelreiniging mogelijk. Het is goed om voor een van deze mogelijkheden te kiezen. De kosten zijn uiteraard verschillend. Een stoomreiniging is het goedkoopste voor 5 euro per vierkante meter. Daarnaast is het ook nog mogelijk om te kiezen voor de wat hardnekkigere reinigingen welke voor 15 euro per vierkante meter beschikbaar zijn. Ontdek de mogelijkheden om een mooie en goede gevelreiniging uit te laten voeren voor een scherpe prijs. Vraag hiervoor verschillende offertes op bij meerdere bedrijven.

Een goede offerte!

Als je jouw gevel wilt laten reinigen dan is het slim om bij meerdere bedrijven een offerte op te vragen. Het is goed om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn om een goed bedrijf te vinden welke het werk goed doet en hiervoor een eerlijke prijs rekent.