Als je een aannemer wilt inhuren dan kan dit om verschillende redenen gebeuren. Graag sommen we een aantal van de belangrijkste klussen op van een aannemer. Ook bespreken we in dit artikel hoe je een goed beeld van de kosten kunt krijgen. Hierdoor is het mogelijk om snel een goede afweging te kunnen maken of het wel of niet interessant is om een aannemer in te schakelen. De prijzen beginnen bij zo een 30 euro per uur.

Waarom een aannemer inhuren?

Een aannemer kun je inhuren voor een van de volgende klussen:

  • Een uitbouw maken van de keuken of woonkamer
  • De badkamer verbouwen
  • Een keuken plaatsen
  • Een extra trap plaatsen naar de zolder (vaste trap)
  • Een serre bouwen
  • Een garage bouwen
  • Een heel huis bouwen

Natuurlijk zijn er nog tal van andere klussen welke je door een aannemer uit kunt laten voeren.

Wat zijn de tarieven van een aannemer?

De kosten van een aannemer verschillen per klus en ook per aannemer. Die zijn gebaseerd op de kosten van de materialen en ook op basis van arbeid. Natuurlijk wil de aannemer ook geld verdienen en zit er een winstmarge in het hele verhaal.

Garantieregeling

Als je een aannemer in wilt schakelen dan is het natuurlijk belangrijk dat het eindresultaat helemaal naar wens is. Kijk naar de mogelijkheden en zie hoe je de juiste afspraken kunt maken met de aannemer. Op die manier is het namelijk mogelijk om jezelf te verzekeren van een goed geklaarde klus. Het is belangrijk om daarom te kijken of de aannemer een garantieregeling heeft. Door de garanties te bespreken is het mogelijk om vooraf te ontdekken wat je mag verwachten.

Wat mag je verwachten van de garantieregeling

Er zijn verschillende elementen van een garantieregeling. Een van de belangrijkste punten voor een garantieregeling is toch wel de garantie voor de aanbetaling. Als de aannemer is aangesloten bij een garantiefonds dan kun je ervan uitgaan dat je aanbetaling helemaal veilig is. Bij een faillissement van een aannemer sta je vaak helemaal achteraan in de rij. Het garantiefonds staat echter garant voor de aannemer en zal ervoor zorgen dat de opdracht alsnog uitgevoerd wordt door een andere aannemer.

Prijzen per uur

Als je een aannemer gaat inhuren dan zijn er verschillende manieren om hem te betalen. Ten eerste is het mogelijk om hem voor de totale klus te betalen. Je spreekt een totaalprijs af, waarbij je niet de uren hoeft bij te houden of iets anders. Ook is het mogelijk om de aannemer per uur te betalen. Dit gebeurt vaak bij kleine klussen en reparaties. Het is dan natuurlijk goed om de prijzen per uur voor de aannemer en zijn team te kennen. Als het echter over een kleine klus gaat van een, hooguit twee dagen dan is het vaak een klus van een tot twee personen in je huis.

Wat zijn de kosten voor een renovatie?

Een woning renoveren kan op vele manieren. De exacte kosten voor een renovatie zijn dan ook afhankelijk van de soort renovatie die je wilt uitvoeren. Is dit bijvoorbeeld een renovatie van de gevel, het dak of de fundering van het huis. Of misschien wil je liever de isolatie van de woning verbeteren om kosten op de energierekening te besparen. Andere mogelijkheden zijn om de keuken, de badkamer of de zolder te renoveren. Dit zijn allerlei mogelijke renovatie werkzaamheden die er aan een woning verricht kunnen worden. De kosten zijn van je keuze afhankelijk en dan komt de uiteindelijke prijs nog aan op wat je precies gedaan wilt hebben. Stel dat je een zolderrenovatie wilt gaan uitvoeren. Je wilt de zolder renoveren, zodat je in deze nu nog onbenutte ruimte van je huis een slaapkamer kan inrichten. Is dan enkel een paar wandjes plaatsen voldoende of wil je zover gaan als een dakkapel op je huis laten zetten. Zoals je ziet zijn er geen vaste kosten voor een renovatie te bepalen. Dit is geheel afhankelijk van je exacte wensen.

Besparen op een renovatie

We kunnen je wel tips geven hoe je kunt besparen op de renovatie kosten. De kosten worden namelijk bepaald door voornamelijk twee factoren. De materialen die gebruikt worden tijdens de renovatie en de arbeidsuren van de vakmensen die ermee bezig zijn. In deze twee dingen is behoorlijk wat prijsverschil te vinden. Je kan dan ook veel geld besparen door meerdere bedrijven te contacteren. Zij zullen allemaal andere kosten berekenen voor de renovatie. Via de site kan je in contact komen met meerdere aannemers die renovatie werkzaamheden voor je kunnen uitvoeren.

Wat zijn de kosten voor de verschillende mogelijkheden tijdens een renovatie?

Er zijn legio verschillende renovatie mogelijkheden die je aan je huis kan laten uitvoeren. Zo zijn er verschillende kamers van het huis die tijdens een renovatie kunnen worden aangepakt, zoals een slaapkamer, keuken, badkamer of zolder renovatie. Ook zijn er bepaalde delen van het huis die gerenoveerd kunnen worden, zoals de gevel, de fundering en de muren. Als dat nog niet genoeg is heeft ieder van de eerdergenoemde renovaties weer talloze mogelijkheden en verschillende manieren om deze te realiseren. Sommige renovaties zijn grote werkzaamheden die dagen, weken of soms zelfs maanden in beslag kunnen nemen. Andere renovaties zijn binnen een dag klaar. Het is dus onmogelijk om de kosten van de verschillende renovatie mogelijkheden te bepalen voordat je met een specialist op dit gebied hebt gesproken en je wensen kenbaar hebt gemaakt.

Welke renovatie mogelijkheden leveren geld op?

Er zijn een aantal renovatie mogelijkheden die geld opbrengen. Dit zijn slimme investeringen om te doen, omdat zij zich op de lange duur vanzelf terugverdienen. Bijvoorbeeld het renoveren van de isolatie van een pand zorgt voor een grove besparing op de energierekening. Afhankelijk van het bedrag dat je per maand bespaart kan een dergelijke renovatie zich in een aantal jaar terugverdiend hebben. Het renoveren van de muren of de gevel kan je onderhoudskosten besparen als bij de muren in een vroeg stadium problemen worden gesignaleerd en gerepareerd. Een manier om geld te verdienen aan een renovatie, waar niet iedereen meteen aan denkt, is om een zolder te renoveren tot een studio appartement en deze dan te verhuren voor een mooi bedrag per maand. Een dergelijke investering verdient zich enorm snel terug.

Toilet

De kosten voor het renoveren van een toilet vallen over het algemeen wel mee. Het is immers maar een kleine kamer die moet worden gerenoveerd. Er zijn ook niet zo heel veel verschillende materialen die in een toilet gebruikt worden. Waarschijnlijk de twee dingen die de kosten het meeste bepalen zijn de twee voornaamste dingen in het toilet. Namelijk de wc-pot en de vloer- en wandtegels. Er zijn enorm luxe wc-potten verkrijgbaar die zelfs van allerlei luxe voorzien zijn. Je kunt de kosten voor de wc-pot dus zo gek maken als je zelf wilt. Een andere significante kostenpost zijn de tegels voor op de wanden en de vloeren. Hier kan voor de goedkopere keramische tegels worden gekozen tot aan natuurstenen tegels van marmer.

Toilet renoveren redenen

Er kunnen verschillende redenen zijn om een toilet te renoveren. De meest gehoorde reden is dat het toilet gewoon aan vernieuwing toe was. Het hoeft niet eens zo te zijn dat het design van het toilet uit de mode is geraakt, maar het kan ook dat de tegels inmiddels van de muur vallen doordat deze al zo oud zijn. Een toilet waar jaren niks aan gedaan is vervalt langzaam en kan zelfs gaan stinken naar verloop van tijd. Een andere reden voor een toilet renovatie is dat je het een meer relaxte omgeving wilt maken. Tegenwoordig wordt een toilet ook steeds meer als een kamer gezien waar je tijdens het doen van je behoefte gerust comfortabel mag gaan zitten relaxen. Het mag er allemaal wat mooier uitzien dan voorheen. Immers is het toilet ook een plek die de meeste gasten in je huis te zien krijgen.

Winkel renovatie

Waarom een winkel renoveren? Wanneer je net een nieuw winkelpand betreedt met je bedrijf dan is het logisch dat je het één en ander wilt aanpassen aan de winkel. Immers komt het niet vaak voor dat de vorige winkel die in het pand gevestigd is geweest precies dezelfde wensen heeft als jij. Vaak is het ook zo dat een winkelpand compleet kaal wordt opgeleverd. Hierdoor heb je als winkelier een blank canvas om op te werken.

Een winkelrenovatie kan zich dus beperken tot enkel de inrichting van de winkel, maar kan ook zover gaan als grotere ramen plaatsen of de ruimte opdelen in meerdere kamers. Eigenlijk is er altijd, wanneer een nieuwe winkel een pand betreedt, een winkelrenovatie mogelijk. Ook als een winkel al langere tijd in een pand gevestigd is dan kan een renovatie van de winkel noodzakelijk zijn. De uitstraling van het winkelpand bepaald immers voor een groot deel het imago van de winkel en het imago is dan weer voor een groot deel verantwoordelijk voor het aantal verkopen.

Waar begin je mee als je een winkel wilt renoveren?

Misschien heb je al een hoop plannen in je hoofd hoe dat je wilt dat de winkel eruit komt te zien. Het kan ook zijn dat je op internet of in tijdschriften voorbeelden hebt gezien waarop je het wilt baseren. Maar ook als je nog totaal geen idee hebt. De volgende stap is om met je ideeën en wensen een aannemer te zoeken die gespecialiseerd is in winkelrenovaties. Samen met hen kunnen de ideeën verder uitgewerkt worden en uiteindelijk tot realiteit gemaakt worden. Een winkelrenovatie is een heel precies werk, omdat bij een winkel des te meer de details belangrijk zijn.

Aandachtspunten

De aandachtspunten voor een winkelrenovatie is voornamelijk dat het bij een winkel op de kleinste details aankomt. De materialen hoeven niet van de beste kwaliteit te zijn. Dit is ook niet het belangrijkste. Voor het grootste gedeelte komt het allemaal aan op hoe het eruit ziet. De kleinste details kunnen een groot verschil maken. De inrichting en decoratie van het winkelpand bepalen de uitstraling en het imago van de winkel. Als je hiermee de juiste toon raakt dan vertaald dat zich in de verkopen.

Laat het interieur ontwerpen

Neem dan contact op met een specialist die op basis van jouw ideeën en wat je wilt overbrengen naar de klant toe een design kan maken hoe de winkel eruit zou moeten zien. Wanneer je dit eerst op papier laat ontwerpen dan heb je een uitgangspunt voor de winkelrenovatie. Hiermee kan de aannemer aan de slag.
Laat een winkelrenovatie aan een specialist over

Waarom moet je het renoveren van een winkel aan een specialist overlaten?

Een winkelrenovatie komt op de kleinste details aan. Daarom is het een goed idee om dit aan iemand over te laten die ervaring heeft met winkelrenovaties. Zij zorgen ervoor dat de plannen tot in de kleinste details perfect worden uitgevoerd. Overigens kunnen zij ook door hun ervaring met winkelrenovaties de klus sneller voor je geklaard krijgen. Dit bespaard kosten voor de arbeidsuren, maar ook kan de winkel sneller open en de verkopen realiseren waar het allemaal om draait. Ben jij dus net in een nieuw winkelpand getrokken of is het winkelpand waarin je nu gevestigd bent aan vernieuwing toe? Vraag dan nu naar de mogelijkheden om de winkel te laten renoveren.

Kosten

Normaal gesproken kunnen de kosten voor een winkelrenovatie enorm meevallen. Het hangt er natuurlijk een beetje van af wat je exacte wensen zijn, maar meestal beperkt een winkelrenovatie zich tot het interieur van de winkel. Er worden ook niet de allerduurste materialen gebruikt voor een winkel, want het gaat bij het renoveren van een winkel vaak meer om hoe het eruit ziet dan de duurzaamheid. Een winkel wordt immers vaak om de zoveel tijd opnieuw gerenoveerd. Tuurlijk is het belangrijk dat het allemaal wel veilig is, maar bijvoorbeeld een muur in het pand plaatsen om een nieuwe ruimte te creëren hoeft niet perse geluiddicht te zijn. Wel komt het bij het renoveren van een winkel aan op de details. Daarom is het belangrijk dat je gebruik maakt van vakmensen die gespecialiseerd zijn in het renoveren van winkels.

Een winkel renoveren is een slimme investering

De renovatie van een winkel verbetert de uitstraling van een winkel, maar ook het overzicht en hoe mensen zich bewegen in de winkel. Zo kunnen bezoekers van de winkel min of meer gedirigeerd worden om een bepaalde richting heen te kijken en een actie te ondernemen. Dit komt ten goede aan het aantal producten dat verkocht wordt. Ook de uitstraling en het imago zijn van groot belang als het gaat om het aantal verkopen dat gerealiseerd wordt. Deze zijn ook voor een groot deel afhankelijk van het uiterlijk en de uitstraling van het winkelpand. Een winkelrenovatie kan ervoor zorgen dat jij het perfecte winkelpand voor jouw specifieke winkel krijgt. Hierdoor realiseer je meer verkopen en verdien je dus uiteindelijk de investering in de renovatie terug.

Mogelijkheden

Er zijn eindeloze mogelijkheden voor een winkelrenovatie. Meestal wordt een renovatie beperkt tot enkel het interieur van de winkel. Echter kan ook het exterieur worden aangepast. Dan moet je denken aan het plaatsen van extra of grotere ramen of een nieuwe gevel voor de winkel. Mogelijkheden voor het interieur van een winkel zijn bijvoorbeeld: het plaatsen van stellages en rekken, paskamers, het onderverdelen van de winkel in aparte ruimtes zoals een magazijnruimte, keuken, showroom en nog veel meer. Het beste is om de mogelijkheden voor een winkelrenovatie met een aannemer door te spreken. Deze kan je dan meer vertellen wat precies mogelijk is en welke kosten hieraan verbonden zijn.

Redenen om een winkel te renoveren

Het uiterlijk van een winkel is in grote mate verantwoordelijk voor het aantal verkopen dat een winkel realiseert. Het bepaald namelijk het imago van een winkel. Als winkelier weet je hoe belangrijk een imago voor een winkel is. Deze bepaald immers hoe mensen zich bij een winkel voelen en bij de producten die verkocht worden. Vooral voor kleding winkels is dit enorm belangrijk. Het imago en uiterlijk van een winkel moet immers overeenkomen met het imago van de merken die er verkocht worden. Maar ook voor winkels die andere producten verkopen is de inrichting van een winkel enorm belangrijk. Je wilt dat wanneer een bezoeker de winkel betreedt deze aan zoveel mogelijk producten wordt blootgesteld tijdens zijn of haar bezoek aan de winkel. Om deze redenen is een renovatie van een winkel zeker aan te raden. Een investering in het renoveren van een winkel, wanneer goed uitgevoerd, verdiend zichzelf immers na verloop van tijd terug door de extra verkopen die worden gerealiseerd.

Slaapkamer renovatie

De kamer van je huis waar je misschien wel de meeste tijd in doorbrengt en waar het in ieder geval van het grootste belang is dat je er relaxt bent is de slaapkamer. De gemiddelde Nederlander brengt toch ongeveer acht uur per dag in zijn of haar slaapkamer door. Nu kan je misschien denken dat het overgrote gedeelte van die uren je toch met je ogen dicht in de kamer doorbrengt maar een goede nachtrust is afhankelijk van hoe relaxt jij je voelt in je slaapkamer. Een mooie slaapkamer die volledig naar wens is ingericht doet je ’s avonds verlangen om naar je bed te gaan. Als er echter dingen zijn waarmee je niet tevreden bent dan is dat een bron van ergernis en beïnvloed hoe je je voelt terwijl je in bed ligt. Twijfel daarom niet langer en laat je slaapkamer volledig naar wens maken door een volledige of gedeeltelijke renovatie.

Tips voor de renovatie van je slaapkamer

Een slaapkamer renovatie kan zover gaan als je zelf wilt. Het ligt er helemaal aan wat je extra wensen zijn. Dit kan zover gaan als een complete uitbouw van de slaapkamer of de aanbouw van een badkamer, maar ook enkel een nieuw kleurtje op de muren kan een wereld van verschil maken. Een goede tip wat betreft de kleur van de muren in je slaapkamer is om lichte kleuren te gebruiken. Lichte kleuren laten de kamer groter lijken en zorgen ervoor dat je meer opgewekt wakker word. Een andere tip is als je de kamer graag anders in wilt richten om gebruik te maken van meubilair wat nu in andere kamers staat. Op deze manier krijg je een totale nieuwe look zonder nieuwe meubels te kopen.

Slaapkamer renovatie aandachtspunten

Wanneer je je slaapkamer gaat renoveren is het belangrijk dat je jezelf eerst afvraagt wat je precies wilt bereiken. Is dit enkel een nieuwe look van de kamer om de boel wat meer op te fleuren of heeft de renovatie ook praktische redenen. Een ander aandachtspunt is om van te voren een budget te bepalen voor de renovatie. Wanneer je echt een complete slaapkamer renovatie nodig hebt waarbij praktische toepassingen gerealiseerd moeten worden dan is het soms moeilijk om je aan je budget te houden. Immers moeten daarvan werkzaamheden vaak uitbesteedt worden. Dan is het een goed idee om eerst het advies van een specialist in te roepen om een globaal budget voor de renovatie te bepalen. Vaak zijn er ook mogelijkheden om de werkzaamheden op verschillende manieren uit te voeren om kosten te besparen.

Redenen om een slaapkamer te renoveren

Een slaapkamer renovatie kan verschillende redenen hebben. Zo kan je altijd al gedroomd hebben van een mooie inloopkast of een eigen badkamer die bereikbaar is vanuit je slaapkamer. Maar het kan ook voorkomen dat je noodgedwongen een slaapkamer moet renoveren doordat je om medische redenen een aangepast bed nodig hebt of een slaapkamer op de begane grond van het huis nodig hebt omdat je de trap niet meer op kan lopen. Ook kan je simpelweg de behoefte hebben om eens wakker te worden in een andere slaapkamer en ben je gewoon die oude muren beu. Wat ook de reden is een slaapkamer renovatie is zeker de moeite waard en laat je achter met een gevoel van genoegdoening wanneer je wakker wordt in die vers gerenoveerde slaapkamer.

Slaapkamer renovatie kosten

Vragen wat een renovatie van een slaapkamer kost is een beetje zoals vragen hoeveel een auto kost. Dit ligt eraan of dat het een Mercedes is of een Volkswagen. De plannen voor het renoveren kunnen zo enorm uiteenlopen dat het onmogelijk is om daar een prijs aan vast te plakken. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Je kan je voorstellen dat een nieuwe laag behang of nieuwe vloerbedekking niet zo veel kost als compleet nieuw meubilair of zelfs een aanbouw van een aangrenzende badkamer of inloopkast.

Zelf een slaapkamer renoveren

Er zijn natuurlijk een hele hoop werkzaamheden die je zelf kunt doen om je slaapkamer een nieuwe look te geven. Zo hebben de meeste mensen totaal geen probleem met een kamer behangen of de muren verven. Anderen hebben een goed oog om een plan op te stellen om de slaapkamer te renoveren. Zelf de kleuren bepalen en passende raamdecoratie en meubilair uitzoeken is een koud kunstje voor hen. Je moet je eigen talenten kunnen inschatten en benutten. Anders laat je het lekker uitbesteden aan een professional.

Een slaapkamer laten renoveren wat kost dat?

De kosten voor het laten renoveren van een slaapkamer lopen ook enorm uiteen. Het hangt af van de wensen die je hebt. Wat je wel weet is dat een specialist die gespecialiseerd is in slaapkamer renovaties geweldige resultaten kan bewerkstelligen. Ga gewoon eens langs bij een expert op dit gebied en laat je voorlichten over de mogelijkheden. Zij maken dan naar aanleiding van jouw wensen een gedetailleerd plan en kunnen je ook de kosten van de slaapkamer renovatie voorrekenen.

Mogelijkheden

De mogelijkheden voor een slaapkamer renovatie zijn eindeloos. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Zo kan je enkel de muren een andere kleur geven en de gordijnen vervangen, maar ook een mooie houten vloer laten leggen. Bij een complete slaapkamer renovatie kan je zelfs de hele kamer laten uitbreiden of een aangrenzende badkamer laten bouwen. Wat jouw wensen ook zijn, je kunt het allemaal realiseren met een slaapkamer renovatie.

Een complete slaapkamer renovatie

Bij een complete slaapkamer renovatie krijgt je slaapkamer een compleet andere look. Dit kan zelfs zo ver gaan als de kamer in formaat uitbreiden. Soms komt het voor dat mensen noodgedwongen hun slaapkamer moeten renoveren Door bijvoorbeeld medische redenen waardoor je niet meer zo mobiel bent. Dan kan het noodzakelijk zijn om een slaapkamer op de begane grond te maken waarvan het bed en andere meubels makkelijk toegankelijk zijn.

Gedeeltelijk renoveren

Ook is een gedeeltelijke renovatie mogelijk waarbij een totaal andere look kan worden gecreëerd. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld: een andere vloer, de gordijnen vervangen, de muren schilderen of behangen, een nieuw bed, nieuwe kasten en nog veel meer. Kleine veranderingen als deze kunnen toch een groot effect hebben waardoor je echt het idee hebt dat je een nieuwe slaapkamer krijgt. De mogelijkheden van een gedeeltelijke slaapkamer renovatie zijn ook redelijk met een laag budget te doen. Als je een beetje creatief bent dan kun je maximaal effect uit een minimaal budget halen. Je kunt de reclameblaadjes afspeuren naar leuke aanbiedingen bij de bouwmarkten maar ook meubels vanuit een andere kamer naar je slaapkamer verplaatsen kan een mooi effect hebben.

Voordelen

De voordelen van een slaapkamer renovatie zijn meestal dat je lekker relaxt wakker kunt worden in een nieuwe omgeving die totaal is ingericht naar jouw wensen. Je hebt nu al een tijdje in je slaapkamer geslapen en kunnen bedenken wat je toch graag net iets anders wilt zien. Wanneer je dan uiteindelijk gaat renoveren zal het eindresultaat van de renovatie een slaapkamer zijn die precies is zoals jij hem graag wilt hebben. Soms kan het ook zo zijn dat je een kamer wat drastischer wilt aanpakken, deze bijvoorbeeld laten uitbreiden door een muur tussen twee kamers uit te slopen en er één kamer van te maken of een privé badkamer die toegankelijk is vanuit je slaapkamer.

Ideeën om te renoveren met een laag budget

Wanneer je slechts een gelimiteerd budget hebt om je slaapkamer te renoveren dan zal je zoveel mogelijk de werkzaamheden zelf moeten uitvoeren. Je kunt de muren bijvoorbeeld een nieuw kleurtje geven. Ook kun je meubels vervangen die je op het moment in een andere slaapkamer hebt staan. Er zijn talloze mogelijkheden om geld te besparen. Zo loont het om voor dingen die je moet kopen kijkt wat er momenteel in de reclame is bij de verschillende winkels. Het is ook goed om te weten dat sommige dingen nu eenmaal goedkoper zijn dan anderen, zo is gordijnen laten maken een stuk duurder dan een rolgordijn of een vouwgordijn, maar geven een net zo mooi effect. Het is in ieder geval belangrijk om altijd flexibel te blijven in je keuzes wanneer je met een laag budget je slaapkamer wilt renoveren.