Het is verstandig om voor al je elektrische klussen in en rondom de woning een elektricien in te schakelen. Een elektricien heeft verstand van zaken en zal de werkzaamheden sneller kunnen doen dan wanneer je het zelf doet. Misschien vraag je je af wat een elektricien kost? De elektricien kosten lopen natuurlijk uiteen per bedrijf. We geven je echter graag een beeld van de elektricien kosten.

Het uurtarief van een elektricien

Gemiddeld kost een elektricien tussen de 35 en 50 euro exclusief btw per uur. Natuurlijk hangt het af van de klus. Zo moeten we natuurlijk rekening mee houden dat bij een grote klus er meer korting te vergeven is. Een klein klusje is in verhouding daarom altijd duurder. Ook bij meerwerk zal een elektricien vaak een hoger tarief hanteren. Het meerwerk was niet geplant en kan een andere klus in tijdnood bezorgen.

De elektricien kosten: de materialen

Natuurlijk mogen we de materialen niet vergeten te betalen als we een elektricien inschakelen. Vaak is dit een minder grote uitgave dan het uurloon van de elektricien. Natuurlijk geldt dit niet echt bij een meterkast of een nieuwe stoppenkast of elektriciteit groep.

De voorrijkosten

Per elektricien verschilt het of ze wel of geen voorrijkosten in rekening brengen. Het is goed om hier vooraf duidelijkheid over te hebben.

Een onderhoudsabonnement

Je kunt bij een elektricien ook een abonnement afsluiten. Hiermee kun je me een vast bedrag per maand altijd een beroep doen op de elektricien. Geen voorrijkosten en ook geen uurloon. Zekerheid omtrent de kosten dus!

Waarom een elektricien in je regio kiezen?

> Lokale elektriciens kunnen je goed van dienst zijn
> Korte reactietijd voor het geval er weer een storing is
> Kleine lokale bedrijven in leveren vaak extra service
> Kom vrijblijvend in contact met elektriciens door offertes op te vragen

Vrijblijvend en deskundig advies?

Indien je je aan het oriënteren bent is het verstandig om niet direct met een elektricien in zee te gaan. Je kunt het beste eerst in contact komen met verschillende bedrijven in je omgeving.

Door het aanbod vervolgens naast elkaar te leggen kun je besparen op de totale kosten voor het inhuren van een elektricien. Vergelijk het aanbod in je regio door gebruik te maken van onze gratis offerte service.

Wat kost het inhuren van een elektricien?

> Prijzen
> Uurloon elektricien
> Elektricien offertes

Bekijk ook deze artikelen over elektriciens

Elektricien
Aardlekschakelaar
Bedrading vervangen
Elektricien erkend bedrijf
Elektricien onderhoudscontract
Elektricien stroomstoring
Elektricien vacatures
Elektricien verlichting aansluiten
Wanneer wel en wanneer niet inhuren
Elektricien worden
Elektricien zwart inhuren
Elektricien offertes