Voor extra ruimte op jouw zolder kun je door middel van een uitbreiding de vloeroppervlakte van deze kamer vergroten. Door een dakkapel op je dak te laten plaatsen kun je van een krappe ruimte een leuke werkplek of plezierkamer maken. Verder zorgt een dakkapel voor extra waarde van jouw huis en kun je bij de verkoop de vraagprijs verhogen. Begin je zoektocht naar een geschikt model eens op pagina dakkapel kopen en dakkapel tips. Of bekijk pagina ruimte berekenen voor informatie over het bepalen van een geschikt dakkapel voor je woning.

Kies de juiste dakkapel

Bij het kiezen van een dakkapel kun je kiezen uit heel veel soorten en stijlen. Het belangrijkste is dat deze past bij de uitstraling van jouw huis. Je wilt natuurlijk niet dat de nieuwe dakkapel de uitstraling verminderd en daardoor eigenlijk niet mooi op jouw dak past.

Kiezen voor een dakkapel doe je als je meer ruimte wilt hebben, meer licht en meer lucht op je zolder. Een dakkapel zal zorgen voor een veel ruimere zolder. Je kunt een nieuwe werkkamer of slaapkamer realiseren op de zolder door een dakkapel te plaatsen. Bekijk ook pagina nadelen en de valkuilen bij het kopen van een dakkapel.

Welke soorten dakkapellen zijn er?

Er zijn meer dan 30 verschillende types dakkapellen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten kozijnen en verschillende kleuren en instellingen. Ook kun je voor een verschillend soort systeem voor het openen van het raam kiezen. Daarnaast is er natuurlijk nog de vorm van dakkapel welke heel verschillend kan zijn. Op pagina soorten dakkapellen lees je hier meer over.

De vorm van een dakkapel

Er zijn vele verschillende vormen dakkapellen. Je kunt kiezen uit een lage dakkapel, een brede dakkapel, een driehoekige dakkapel of een dakkapel met een rond gevormd raam. Ook kan een dakkapel over de hele breedte van het dak zijn of slechts een deel. Je kunt kiezen voor een dakkapel aan beide zijden van het dak om nog meer licht in de ruimte te krijgen. Lees verder op pagina nokverhoging, prefab dakkapel en minirooftop. Echter kun je ook kiezen voor hout bijvoorbeeld.

Zorg voor een goede isolatie!

Door een deel van het dak weg te halen is het belangrijk om de dakkapel goed te isoleren. Zorg voor de juiste afdichtingen en een goede plaatsing van de dakkapel. Het water moet buiten de woning blijven en de warmte moet in het huis blijven. Kies voor een dakkapel welke aan de zijkant goed is geïsoleerd. Kies ook voor een goed kozijn met een HR++ raam erin! Zo ontstaat er een prettig klimaat op je zolder welke dienst gaat doen als werkkamer of slaapkamer. Bekijk ook pagina isolatie voor informatie hierover.

Een dakkapel is een van de beste manieren om waarde toe te voegen aan je huis. Ook is het een ideale manier om extra ruimte in je huis te realiseren. Je zult dus dubbel en dwars je investering terug verdienen, doordat een dakkapel je meer dan een voordeel zal brengen. Zie ook pagina tips en valkuilen bij de aanschaf van een dakkapel. Maar ga ook eens naar pagina tarieven.

Enkele regels als je een dakkapel wilt plaatsen

Een dakkapel mag niet hoger zijn dan anderhalve meter. De zijwanden van een dakkapel mogen niet doorzichtig zijn. In sommige gevallen moet je een bouwvergunning aanvragen. Informeer bij je gemeente om te weten of jij een bouwvergunning moet aanvragen om de dakkapel te plaatsen. Let ook op de garanties en de keurmerken bij het kopen van een dakkapel.

Op welke manier wordt een dakkapel geplaatst?

Een dakkapel kan op twee verschillende manieren geplaatst worden. De eerste manier is om gebruik te maken van een prefab dakkapel. De andere manier is om gebruik te maken van een dakopbouw. Aangezien een prefab dakkapel in een dag geplaatst kan worden is het een zeer populaire manier om een dakkapel te krijgen. De dakkapel wordt kant en klaar bezorgt en dan op het dak geplaatst. Je hebt hierbij wel een hijskraan nodig en de keuze in het materiaal en de breedte zijn beperkter. En soms is er een bouwvergunning nodig.

Bij een traditionele manier is dit niet nodig. Dan heb je tevens ook meer ruimte om je eigen wensen te vertalen in de dakkapel. Ook zijn de kosten beter te beheersen, doordat je geen kraan nodig hebt om de dakkapel te plaatsen.

Het onderhoud van een dakkapel

Als je een dakkapel geplaatst hebt dan is het belangrijk om deze ook goed te onderhouden. Je zult de dakkapel regelmatig moeten schilderen. Ook een goede controle of het dakleer nog goed is, is belangrijk. Zorg dat de dakkapel mooi schoon blijft om nog langer te genieten van je dakkapel. Bekijk de informatie op pagina onderhoud dakkapel.

Bekijk ook eens de volgende dakkapel pagina’s:

> Dakkapel kopen
> Dakkapel tips
> Dakkapel prijzen
> Dakkapel tarieven
> Dakkapel onderhoud
> Dakkapel offertes

Meer informatie

Voor uitgebreide informatie kun je ook kijken op de volgende sites:

> Dakkapel-Info.nl
> Branchevereniging Klussenbedrijven VLOK