Een dakraam laten plaatsen kan een goede optie zijn om meer uit je zolderkamer te halen dan op dit moment mogelijk is. Als je je zolder als opslagplaats gebruikt kun je hier een werk of hobbykamer van maken met een dakraam. Een dakraam is anders dan een dakkapel. Een dakraam loopt namelijk in dezelfde lijn als het dak. Het zorgt verder voor meer daglicht doordat het een glasoppervlak heeft. Je laat dus eigenlijk een raam in je dak plaatsen dat in een helling staat. Je huis wordt met een dakraam comfortabeler en kun je op een goedkope manier meer ruimte creëren. Want een dakraam is namelijk goedkoper dan een dakkapel. Naast meer daglicht zorg je ook voor meer frisse lucht in het huis. Op zolder kan het in sommige gevallen vochtig en muf zijn. Een dakraam biedt dan uitkomst. De ramen komen tegenwoordig in allerlei maten en vormen. Je kunt een klein of grote raam laten plaatsen in je dak. Ook de kleur en het soort glas is te kiezen. Sommige soorten glas laten bijvoorbeeld in de winter meer zon door zodat je optimaal kunt genieten van de warmte van de zon.

Dakraam algemeen

Wat is er nu belangrijker dan licht in je woning. Licht zorgt ervoor dat je kunt genieten van het leven en ook dat je woning er groter uitziet. Met een dakraam kun je dat nu ook op je zolder (of een andere ruimte) realiseren. Je kunt een mooi uitzicht krijgen en volop frisse lucht krijgen in je huis. Het is werkelijk heerlijk om volop te genieten van een mooi en goed dakraam. Misschien heb jij ook al eens nagedacht om een dakraam te plaatsen?

Volop genieten van een dakraam: enkele tips

We noemden al een aantal voordelen van een dakraam als de frisse lucht en het mooie uitzicht. Het is echter belangrijk om een goed dakraam te kiezen. Kies voor een dakraam welke meer licht doorlaat dan andere dakramen. En kies ook voor een dakraam dat zorgt voor een goede isolatie. Je wilt natuurlijk niet dat alle warmte je huis ontsnapt! Een goede plaatsing is essentieel om lekkage te voorkomen en om een mooi en goed dakraam te krijgen. Kies een goede leverancier en monteur voor je dakraam om ook te genieten van de garantie op het dakraam. Je weet immers dat je hierop terug kunt vallen mocht er wat misgaan.

Of doe je het zelf?

Natuurlijk kun je ook zelf je dakraam plaatsen. Je zult garantie hebben op het dakraam zelf, maar niet op de plaatsing. Dus als er lekkages ontstaan dan ben je hier zelf verantwoordelijk voor. Je moet dus goed weten wat je doet. Het plaatsen van een dakraam is een moeilijke klus.
Kies voor een vakman om vakwerk te krijgen! Het gaat immers om het dak van je huis.

Andere bronnen:

> Vereniging van Klussenbedrijven VLOK