Als het warmer wordt kun je gebruik maken van een airconditioner of een ventilator in je huis. Dit is niet bepaald milieuvriendelijk en kost je enorm veel elektriciteit. Het is met een goedkope oplossing echter wel mogelijk om je huis minder snel warm te laten worden door een zonwering te plaatsen. Met een zonwering blokkeer je zonnestraling en is het voor de warmte/hitte lastiger om in het huis te komen. Hierdoor wordt het huis minder snel warm en hoef je deze ook minder te koelen. Met een binnenzonwering zoals bijvoorbeeld een shutter kun je zonnestralen van binnenuit blokkeren. Een buitenzonwering kan je bijvoorbeeld aan de achterkant van je huis laten plaatsen en bestaan deze uit verticale en schuine buitenzonwering. Zo kun je dus kiezen voor screen, rolluiken, markiezen en uitvalschermen.

Bescherm je huis in de zomer

In de zomer kun je dus met een zonwering je huis koelen. Een zonwering is veelal een goedkope oplossing in vergelijking tot airconditioning en biedt prima uitkomst. Bovendien kun je je zonwering weer meenemen bij een verhuizing. Wist je dat een zonwering de temperatuur in je huis tot wel 7 graden kan verlagen? Je kunt met een schuine buitenzonwering bijvoorbeeld ook nog eens lekker genieten in de tuin. Een zonwering maakt het mogelijk om te genieten van het buitenweer zonder in de hete zon te zitten en daarbij bloot worden gesteld aan schadelijk UV-straling.

Zonwering informatie

Het is heerlijk om zonwering in je huis te hebben. Je kunt met zonwering zorgen voor minder warmte en ook minder zonlicht in je huis. Om dit te doen kun je kiezen voor buitenzonnewering en ook binnen zonnewering. Je kunt vaak kiezen uit een aantal verschillende soorten zonwering. Zo zijn er markiezen, uitvalschermen en ook screens en rolluiken. Het helpt je om de woning te beschermen tegen de felle zon. Het is ook heerlijk om onder de zonwering te zitten in de zomer terwijl je een koel en koud drankje aan het drinken bent.

Wat is de prijs van zonwering?

Er zijn volop verschillende soorten zonwering. En ze komen allemaal met hun eigen prijzen en mogelijkheden. Je kunt ook kiezen voor tal van extra’s en accessoires bij een zonwering. Het is natuurlijk mogelijk om de zonwering zo duur te maken als je zelf zou willen. Het beste is het om een offerte op te vragen voor de zonwering voor jouw huis. in de regel moet je rekenen op 150 tot 175 euro per vierkante meter of per meter breedte.

Geld besparen met zonwering

Je kunt jaarlijks gemakkelijk 3 toto 12 procent op je energiekosten besparen aan kosten voor het verkoelen of verwarmen van je huis. Door een zonwering te gebruiken heb je minder energie nodig om je huis warm te houden of om het af te koelen. Je zult besparen op de stookkosten en de elektriciteit voor een airconditioning. Je kunt door screens de warmte langer in je huis houden en door zonwering de zon langer buiten.