Een trend welke zichtbaar aan populariteit wint zijn zonnepanelen. Zonnepanelen zorgen ervoor dat je met het opvangen van licht en zonne-energie stroom kunt opwekken. Ook kun je met zonnepanelen warm water opwekken. Het zal je veel gas schelen als je het water met de hulp van zonnepanelen opwarmt om het dan in je ketel te gebruiken of bij het douchen. Het is goed om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Zonnepanelen zijn de toekomst. Eigenlijk is de trend niet meer te stoppen. Veel meer mensen in Nederland denken aan het plaatsen van een zonnepanelen systeem op hun dak dan enkele jaren geleden. Dat gebeurt niet zomaar en zijn er meerdere redenen. De zonnepanelen branche maakt een explosieve groei mee en kiezen steeds meer mensen voor zonnepanelen. Zo een systeem kan namelijk een huis volledig zelfvoorzienend maken. Met 14 zonnepanelen kun je namelijk al een huis van 4 persoon voorzien van stroom. Deze elektriciteit is gemaakt van het zonlicht dat er op gevallen is en is volledig duurzaam. Met zonnepanelen kun je dus besparen op je energienota en daarbij bijdragen aan een schone omgeving.

Prijs zonnecel gedaald

De prijs van een zonnecel is in de afgelopen jaren met enkele tientallen procenten gedaald. De wereldwijde concurrentie zorgt er voor dat de fabrikanten de prijzen naar beneden hebben gesteld. Ook door technologische vernieuwingen zijn deze producten razendsnel bereikbaar geworden voor de gemiddelde Nederland. Elk huishouden kan nu een set van 14 zonnepanelen op het dak plaatsen. Dit zou ongeveer zo een 7000 euro moeten kosten en heb je je geld in zo een 8 jaar terugverdient. Daarna kun je zo een 12 jaar ‘gratis’ elektriciteit opwekken. Dat is een enorme besparing gezien de huidige prijzen van een kWh stroom.

Wat kosten zonnepanelen?

Door de grote vraag naar zonnepanelen is het mogelijk voor fabrikanten om de kosten van de zonnepanelen te verlagen. De technologie van de zonnepanelen wordt ook steeds verder ontwikkeld, waardoor het mogelijk is om een goed rendement te krijgen. Hierdoor is het gemakkelijker om in zonnepanelen te investeren. Het is slim en verstandig om niet alleen naar de kosten van zonnepanelen te kijken, maar vooral naar het rendement. Ook de garantie op het rendement is van groot belang voor zonnepanelen. Wat zonnepanelen kosten is iets wat eigenlijk van een ondergeschikt belang is. Als je het echter wilt weten dan kun je heel snel en gemakkelijk een offerte opvragen via het internet. Hierdoor ontdek je al snel of de zonnepanelen ook tot jouw mogelijkheden behoren.

Subsidieregeling zonnepanelen

Huishoudens die een set panelen kochten konden een vooraf bepaald bedrag terug vragen bij de Rijksoverheid. Deze maatregel was bedoelt om de markt te stimuleren en hebben veel mensen hier gebruik van gemaakt. Want al op 8 augustus 2013 werd bekend gemaakt dat de subsidiepot leeg was. Zo een 89000 huishoudens hebben gebruik gemaakt van deze regeling in zo een jaar tijd. De Rijksoverheid heeft echter nog niet bepaald of er op dit moment een nieuwe regeling gaat komen. Dit zou natuurlijk mooi meegenomen zijn voor diegenen die denken zonnepanelen te kopen. Echter wordt er niet meer dan enkele honderden euro’s uitgekeerd op systemen die veelal enkele duizenden euro’s kosten. De subsidie is dus minimaal. Zonnepanelen zijn dus zonder subsidie ook aantrekkelijk.

De juiste stand van de zonnepanelen en de zon!

Het rendement is eigenlijk belangrijker dan de kosten. We noemen het nogmaals om het belang hiervan te onderstrepen. Het is goed en slim om een goede set zonnepanelen te kopen om stroom op te wekken of het water te verwarmen. Maak een afspraak met een goede adviseur om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning. Staat de zon op de juiste plek en is het mogelijk om een maximaal rendement te krijgen van de zonnepanelen? Zo ja, dan is investeren in zonnepanelen een zeer slimme en verstandige set.

Video zonnepanelen

Een huiseigenaar krijgt het woord en vertelt over zijn zonnepanelen.

Lees verder over zonnepanelen op deze pagina’s:

> Zonnepaneel-subsidies.nl
> Rijksoverheid.nl
> Zonnepanelen Utrecht
> Desertec