Een timmerman is een specialist die je kan helpen bij het onderhouden van houten vloeren, wanden, kozijnen, deuren, ramen en daken. Een timmerman maakt ruimtes, werkt aan dakwerk, scheidingswanden en aan plafonds. Verder kan hij of zij deuren en ramen monteren welke ook afgehangen worden. Een timmerman kan ook voor herstelwerkzaamheden ingeschakeld worden.

Timmerbedrijf

Een timmerman is iemand die zich bezig houdt met houtbewerking. Het kan zijn dat hij in de nieuwbouw aan het werk is of in de renovatie. Denk hierbij aan het onderhoud van houten vloeren, dakconstructies, deuren, ramen en kozijnen en ook wanden. Ook kan een timmerman werken in de meubelmakerij. Hij kan maatwerk kasten maken of keuken. Er zijn tal van werkzaamheden welke een timmerman kan uitvoeren. Een timmerman tref je trouwens ook aan in de scheepsbouw. Sloepen en schepen werden en worden nog steeds van hout gemaakt. Een timmerman kan dus van vele markten thuis zijn.

Waarom een timmerman inhuren?

Als je een vaste trap naar de zolder wilt hebben kun je een timmerman inhuren. Ook kun je een timmerman inhuren om een vaste trap te maken, een tafel of een stoel. Ook een keuken behoort tot de redenen om een timmerman in te huren. Eigenlijk zijn er tal van redenen om voor een timmerman te kiezen. Het is goed om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is om een goede timmerman te vinden en aan het werk te zetten.

Wat kost het inhuren van een timmerman?

Als je een timmerman aan het werk zet dan moet je hier natuurlijk een vergoeding voor betalen. Soms kun je een totaalprijs afspreken en soms werkt de timmerman op basis van een uurloon. Het uurloon van een timmerman ligt rond de 35 euro tot de 50 euro per uur. Het is goed om bij meerdere timmermannen of timmerbedrijven een offerte op te vragen voor de werkzaamheden welke je wilt laten uitvoeren. Hierdoor is het mogelijk om een goede prijs te krijgen voor een goed staaltje werk.