In Nederland verdwijnt bij veel huizen een groot deel van de stookkosten door de gevel. Je kunt de euro’s in de winter op de straat horen vallen. Veel mensen kiezen er daarom voor om de gevel te isoleren. Met gevel isolatie kun je een halt toeroepen aan deze energie- en ook geldverspilling. Graag bespreken we de mogelijkheden die je hebt om je gevel te isoleren, welke prijzen hierbij horen en ook wat het je zal gaan opleveren aan rendement.

De verschillende soorten gevel isolatie

Er zijn in de basis drie soorten gevel isolatie. Er is gevel isolatie aan de buitenzijde van de woning, isolatie in de spouwmuur en isolatie aan de binnenzijde van de woning. De gevel isolatie aan de buiten gevel is de meest kostbare vorm van gevel isolatie. Het levert daarentegen echter ook de grootste besparing op. Bij elke mogelijkheid om je gevel te isoleren heb je ook nog een aantal opties waar je uit kunt kiezen. Zo heeft het isolatiemateriaal ook nog een grote invloed op de kosten. Je kunt de gevel van je woning al gaan isoleren vanaf 1.500 euro. Ga verder op pagina garantie en milieu.

Zijn de kosten het belangrijkste?

Natuurlijk zal je op de prijzen moeten letten van de verschillende mogelijkheden. Uiteindelijk dient de rekening betaald te worden als de gevel isolatie is aangebracht. Het is echter ook goed om stil te staan bij het rendement van gevel isolatie. Verschillende instanties hebben uitgerekend dat het rendement op gevel isolatie is te vergelijken met een rente van 12 procent op een spaarrekening. Waar kun je dat tegenwoordig nog krijgen? Ook zal je jouw investering in isolatie binnen drie jaar terugverdiend hebben. Enkele cijfers die naast de voordelen van gevel isolatie ook van belang zijn!

Isolatiebedrijven vergelijken

Het is verstandig om ook het aanbod te vergelijken voordat je met een isolatiebedrijf in zee gaat. Door naar de prijzen te kijken kun je namelijk kiezen voor het beste aanbod. Via onze offerte service is het mogelijk om in een keer meerdere bedrijven te benaderen. Deze bedrijven nemen dan gratis en vrijblijvend contact met je op. Ga nu naar de gevelisolatie offertes pagina.

Gevelisolatie video

In deze video zie je hoe je zelf EPS panelen kunt aanbrengen. Daarna wordt er laten zien hoe je je muur mooi kunt afwerken. Het isoleren en het afwerken van een gevel kun je dus ook zelf doen.

Heb je de volgende pagina’s al bekeken?

Gevelisolatie details
Gevel isolatie mogelijkheden
Gevel isolatie nadelen
Gevel isolatie rendement
Gevel isolatie voordelen
Gevel isolatie geluid
Gevel isolatie kosten
Gevel isolatie prijzen
Gevelisolatie offertes