Impregneren van de muur beschermt uw muur tegen vocht. Hierdoor zal uw muur een langere levensduur hebben en ook zal deze er gezonder uit komen te zien.

Het proces van het impregneren van uw muur verloopt als volgt. Allereerst zullen er gaten in uw muur geboord worden om het proces van impregneren te starten. Deze gaten zullen op regelmatige afstand in uw muur geboord worden. In deze gaten wordt vervolgens een vloeistof gespoten. Deze vloeistof staat er om bekend dat hij reukloos is, u zult dus geen stankoverlast krijgen. Daarnaast is deze vloeistof erg milieuvriendelijk omdat het enkel er geen chemische materialen in te vinden zijn. U hoeft dus niet bang te zijn dat het milieu of uzelf er hinder van ondervindt. De vloeistof die in uw muur geïmpregneerd wordt is verder erg effectief, het zorgt namelijk voor een permanente bescherming van uw muur. U hoeft dus niet bang te zijn dat u uw muren vaker hoeft te impregneren of dat uw muren aan de buitenkant snel beschadigd zullen geraken.

Nadat er kleine gaatjes in uw muren geboord zijn en het vocht in de muren gespoten is, zullen de gaatjes automatisch gedicht worden. U of uw omgeving zullen niets merken van deze gaatjes wanneer uw muren geïmpregneerd zijn. Wel zullen zij merken dat uw muren er mooi en schoon uit zien. Vocht en vuil kunnen een muur niet alleen lelijk maken, maar hebben ook een negatieve weerslag op het binnenklimaat. Wanneer u de buitenkant van uw muur impregneert tegen vocht, zal dit dus ook een positieve impact hebben aan de binnenkant van uw muur. U zult een aangenamere temperatuur ervaren, omdat de muren een isolerende werking hebben gekregen door de vloeistof die in de muren is geïmpregneerd.

Muren impregneren voordelen

Muren impregneren heeft een aantal voordelen. De belangrijkste voordelen zullen hieronder worden benoemd.

 1. Watersafstotend
  Wanneer u uw muren impregneert, zal deze een waterafstotende werking hebben. Dit betekent dat er geen water meer naar binnen kan. Dit klinkt misschien raar, maar door de impregneer techniek worden de poriën in de muur gedicht waardoor de muren als ware van binnen afgesloten zijn. Hierdoor zal uw muur een langere levensduur hebben.
 2. Vuilafstotend
  Als uw muren geïmpregneerd zijn, zal er ook geen vuil meer in de muur trekken. Hierdoor zal uw muur er beter uit zien en hoeft u het minder snel schoon te maken.
 3. Weert schadelijke stoffen
  Bij het impregneren van muren wordt er een beschermde laag aangebracht aan de muur. Deze laag biedt niet alleen een goede bescherming tegen vocht en vuil, maar ook tegen schadelijke stoffen zoals zure regen en lucht- en roetvervuiling. De beschermende laag zorgt ervoor dat u chemische corrosie aan uw muur voorkomt. Hierdoor zal uw muur minder snel slijten.
 4. Isolerend
  De beschermende laag die het impregneren van een muur met zich meebrengt werkt tevens als een isolator. Dit is erg fijn, omdat hierdoor de muur minder kou zal doorlaten. U merkt dit vooral in uw comfort wanneer u de buitenkant van een muur in huis impregneert. De muur zal dan aan de binnenkant minder koud aanvoelen waardoor u ook minder geld kwijt bent aan energie.
 5. Betere kwaliteit
  Als uw muren geïmpregneerd zijn, zullen uw muren er beter en gezonder uit zien, waardoor uw huis in waarde zal stijgen. De markt zal direct erkennen dat uw huis een hogere levensduur heeft en daarom zijn mensen bereid om meer geld te betalen.
 6. Brandveilig
  Impregneermiddel maakt uw muren brandveilig. Dit komt omdat de poriën in de muur gedicht worden, waardoor uw muren van binnen niks meer doorlaten. Dit heeft tot gevolg dat uw muren brandveilig zijn.

Dit zijn slechts een handjevol voordelen van het impregneren van muren. Wist u bijvoorbeeld dat impregneermiddel beschermt tegen schimmel en vorstschade?

Waarom impregneren?

Muren injecteren is een goede manier om doorslaand vocht in uw muren tegen te gaan. Bent u benieuwd hoe het proces van muren injecteren verloopt? U leest het hier.

Wanneer u het proces van injecteren wilt laten beginnen, is het eerst zaak om enkele voorbereidingen te treffen, zodat het proces van de muur injecteren goed zal verlopen. Wanneer de muur beschadigd is, zal deze allereerst hersteld moeten worden. Dit dient te gebeuren omdat anders uw muren niet goed geïnjecteerd kunnen worden, de geïnjecteerde vloeistof zal er namelijk uit lopen wanneer uw muren beschadigd zijn. Dit is natuurlijk iets wat we willen voorkomen. Eventuele gebarsten voegen in uw muren dienen te worden weggehakt en direct vervangen te worden door een nieuwe, stevige voeg laag.

Als tweede stap dient de muurdekking verwijdert te worden. Denk bijvoorbeeld aan decoratie aan uw muur, of verf, etc. Hierna zal er gemeten moeten worden waar er zich eventuele leidingen in de muur begeven. Dit om u ervan te verzekeren dat er bij de volgende stap, het boren, er geen interne schade aan uw muur wordt aangebracht. Dat zou natuurlijk rampzalig zijn. Wanneer er gaten geboord worden zal dit op enige afstand (ongeveer 15 cm) van elkaar zijn, om er voor te zorgen dat de vloeistof netjes verspreid wordt. Nadat de gaten geboord zijn, worden er speciale trechters in de muur aangebracht. Nu zal de vloeistof in de muur geïnjecteerd worden. De geïnjecteerde vloeistof is overigens milieuvriendelijk en geurloos, dus u zal er geen hinder van ondervinden. Deze vloeistof zorgt ervoor dat uw muur goed beschermd zal zijn.

Dit alles is natuurlijk een vrij ingewikkeld proces, daarom raden wij u aan om een vakman in te schakelen. Deze kan precies meten waar de zwakheden van de muur zich bevinden of waar precies de leidingen in de muur zitten.