Een kruipruimte is een ruimte onder je woning en is deze vaak niet geïsoleerd. Het is een natte ruimte dat er voor zorgt dat kou omhoog kan trekken. Hierdoor kunnen je vloeren erg koud aanvoelen. Door het laten plaatsen van kruipruimte isolatie kun je er voor zorgen dat deze ruimte droger wordt. Deze vorm van isolatie wordt ook bodem isolatie genoemd. Hierdoor zal kou niet zo snel meer optrekken en kun je dus genieten van meer comfort in je huis. Mensen met koude vloeren zetten vaak de thermostaat hoger om dit te compenseren waardoor er meer energie verbruikt en verloren gaat. De kosten kunnen dan onnodig oplopen. Door het laten plaatsen van kruipruimte isolatie kun je dit probleem verhelpen en daarnaast dus ook besparen op je energienota.

Kruipruimte isolatie algemene informatie

Een van de meest betaalbare manieren om je woning te isoleren is om te kiezen voor kruipruimte isolatie. De meeste huizen in Nederland zijn erg vochtig en dat komt doordat het vocht omhoog trekt de woning in via de kruipruimte. Echter wat is de kruipruimte nu precies en hoe kun je deze kruipruimte isoleren? En wat zijn de kosten en opbrengsten van je investering in de kruipruimte isolatie? Vragen waar we op deze site graag een antwoord op geven. Begin eens op pagina voordelen, gevaren, prijzen en werking kruipruimte isolatie. Ook is het mogelijk om te isoleren met PUR.

Wat is een kruipruimte?

De kruipruimte is een lege ruimte onder de vloer van de begane grond van maximaal 75 centimeter hoog. De kruipruimte is er om de buizen en leidingen onder je woning bereikbaar te houden. De vloer van de kruipruimte is vaak alleen maar zand. En dit zorgt ervoor dat het vocht gemakkelijk je woning in kan komen. Veel (vooral oudere woningen) krijgen te maken met vochtproblemen in de kruipruimte. Dit kan in sommige situaties ook niet goed voor je gezondheid zijn, omdat er schimmels kunnen ontstaan. Ook de balken van je woning zullen sneller aangetast worden met houtrot. Daarnaast zorgt de vochtige lucht in je huis voor een hogere energierekening. Het is namelijk lastig om een vochtige ruimte te verwarmen. Je goed laten informeren is belangrijk. Heb je daarom ook de pagina nadelen bekeken?

De kosten van kruipruimte isolatie

Er zijn verschillende soorten kruipruimte isolatie. Zo kun je kiezen voor isolatie parels, isolatie schelpen, isolatie chips of isolatie matrassen. De gemiddelde kosten per vierkante meter starten rond de 25 euro. Een isolatie bedrijf zal de werkzaamheden vaak al in een halve dag geklaard hebben. Je hebt trouwens verrassend weinig overlast van de werkzaamheden. Dit komt natuurlijk ook, omdat het allemaal onder je huis afspeelt. Door de drogere lucht in je huis zal je minder stookkosten hebben. In de regel heb je binnen twee tot drie jaar je investering al terugverdient. Maar is deze isolatie altijd toepasbaar in een woning? Of beter gezegd, wanneer is kruipruimte isolatie geschikt? Dat kun je hier lezen.

Prijzen vergelijken

Hoeveel kost het nou om een specialist in te huren voor het aanbrengen van kruipruimte isolatie? Bij een investering zoals deze is het verstandig om geen gehaaste keuze te maken. Door eerst contact te leggen met meerdere bedrijven kun je er namelijk voor zorgen dat je geen miskoop doet. Vergelijk de tarieven, het aanbod en de service. We helpen je hier graag bij en kun je met onze offerte service gratis en vrijblijvend in contact komen met kruipruimte isolatie specialisten.

Kruipruimte isolatie video

Een van de mogelijkheden die je hebt is het kiezen voor schelpen als isolatielaag in je kruipruimte. Deze wordt dan op de bodem van die ruimte gelegd. In de video zie je meer hierover.

Kijk ook eens op deze informatie pagina’s:

Kruipruimte isolatie
Wat is een kruipruimte?
Kruipruimte isolatie voordelen
Kruipruimte isolatie nadelen
Kruipruimte isolatie rendement
Hoe werkt het?
De gevaren
Kruipruimte isolatie prijzen
Kruipruimte isolatie offertes