Indien je de tuin grondig wilt aanpakken heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt namelijk op verschillende manieren je tuin ontwerpen en er voor zorgen dat je kunt genieten van een leuke plek achter of voor je huis. De mogelijkheden zijn enorm. En kosten bovendien niet in alle gevallen veel geld. Kleine aanpassingen en verbeteringen kunnen al voor meer comfort zorgen.

Carport of overkapping

Een carport, ook wel overkapping genoemd, is een afdak om je auto in te parkeren. Dit is een goedkope manier om je auto te beschermen tegen bijvoorbeeld hagel of hevige regen. Ga door naar pagina carport.

Garagedeur

Mocht het tijd zijn voor een nieuwe garagedeur dan kun je kiezen uit verschillende modellen en heb je verschillende opties. Zo zijn er sectional, openslaande en kanteldeuren waarmee je je garage kunt openen. Kijk op pagina garagedeur voor meer informatie.

Hekwerk

Om een terrein of erf af te zetten wordt er een hekwerk geplaatst. De achterliggende gedachte kan verschillen per geval. Zo kun je dit doen voor een symbolische afscheiding en zorgt het voor een mooie uitstraling van bijvoorbeeld je tuin. Je kunt kiezen uit verschillende soorten hekwerk. Bekijk je opties op pagina hekwerk.

Hovenier

Een hovenier kan je helpen met het aanleggen van een tuin. Of kan je bestaande indeling veranderen om zo een tuin te maken die bij je wensen past. Een tuin kan zorgen voor extra comfort en is het gezond om buiten in de frisse lucht en daglicht te zitten. Ontdek de mogelijkheden op pagina hovenier.

Serre

Een serre, ook wel tuinkamer genoemd, is een constructie dat bestaat uit glas en een stalen of houten constructie. De serre wordt aan de achterkant of voorkant van het huis gebouwd en is een verlengstuk van bijvoorbeeld een woonkamer. Kijk op pagina serre voor meer informatie.

Stratenmaker

Een stratenmaker is een specialist die op een professionele wijze een bestrating aan kan leggen. Hij of zij kan dan een erf, stoep of plein betegelen met allerlei soorten stenen en tegels. Op pagina stratenmaker lees je hier meer over.

Zonwering

Als het warmer wordt kun je gebruik maken van een airconditioner of een ventilator in je huis. Dit is niet bepaald milieuvriendelijk en kost veel elektriciteit. Het is met een goedkope oplossing echter wel mogelijk dat je huis minder snel warm wordt door te kiezen voor een zonwering. Deze komen tegenwoordig ook in mooie varianten zoals bijvoorbeeld markiezen. Lees verder op pagina zonwering.