Een tegelzetter kun je inschakelen voor het betegelen van muren en vloeren. Het tegelwerk gebeurt vaak in ruimtes zoals het toilet en de badkamer. Ook de keuken kan door een tegelzetter op een mooie manier betegeld worden. Het is belangrijk om te weten welke tegels je gaat kiezen. Maar ook hoe de verdeling er uit komt te zien en welke voegkleuren je gaat kiezen. Een tegelzetter kan je daarom hierbij helpen zodat je muren en vloeren er goed uit komen te zien.

Tegelzettersbedrijf

Het is slim om een tegelzetter in te schakelen om een vloer te laten betegelen of een wand. Het kan op verschillende manieren uitgevoerd worden. Zo kun je tegels in een bepaald legmotief laten plaatsen. Een tegelzetter kan dit snel en goed voor je uitvoeren. Natuurlijk kun je zelf de tegels gaan leggen. Dit zal je echter veel meer tijd kosten en het is maar de vraag of de tegels mooi en op de juiste manier gelegd worden. Zeker als er iets misgaat is het pijnlijk om als nog een tegelzetter in te schakelen.

Een tegelzetter of een groot bedrijf?

Vaak kom je voor de keuze te staan of je een klein of een groter (misschien wel landelijk) tegelzettersbedrijf moet gaan inzetten. Een klein bedrijf is vaak lokaal georiënteerd. Er zijn dus geen voorrijkosten. Ook zijn ze vaak erg toegewijd om de hele klus snel en goed af te ronden. De naam is van groot belang voor de lokale tegelzetter. Het nadeel is dat een klus langer kan duren, omdat er minder mensen werken.

Een groter landelijk tegelzettersbedrijf kan vaak snel een klus afronden. Wel rekenen ze vaak hogere kosten en voorrijkosten. Het contact is vaak ook wat minder persoonlijk.

Een keurmerk voor tegelzetters

Er is een speciaal keurmerk voor tegelzetters. Er is het SGAT keurmerk voor tegelzetters. Ook is er de Bond voor Aannemers en Tegelwerken (Bovatin). Een tegelzetter die hier bij is aangesloten is betrouwbaar. Ook een bedrijf met een SGAT erkenning is een bedrijf waar je op kunt bouwen.

Wat kost een tegelzetter?

Om de kosten van een tegelzetter te ontdekken voor werkzaamheden in jouw woning is het slim om meerdere offertes op te vragen. Hierdoor krijg je een goed beeld van de kosten van een tegelzetter.