Als u kiest voor een brandbeveiliging dan zult u van vele brandbeveiliging voordelen kunnen genieten. Het belangrijkste is natuurlijk dat u kunt voorkomen dat er een grote brand in uw huis, kantoor of bedrijfspand uitbreekt. En dat is vervolgens weer een heerlijk gevoel. Een goede brandbeveiliging zorgt voor gemoedsrust. U hoeft niet bang te zijn dat er een grote brand uitbreekt, zonder dat u het merkt. Of zonder dat u hier wat tegen kunt doen. Het is heerlijk om met de juiste brandmelders, blussystemen en brandblussers de grote brand voor te zijn. Het is toch een vreemd gevoel om alles wat u lief heeft te zien verdwijnen in een grote brand? Of om maanden, zo niet jaren na de brand nog te moeten kampen met de inhaalslag welke uw bedrijf moest maken. Het is allemaal ondenkbaar.

Als u het woord brandbeveiliging hoort dan denkt u misschien aan een grote brand. Een grote brand die een complete woning in de as kan leggen. Het is echter ook belangrijk om juist die kleine brand niet te vergeten. Denk eraan hoe u juist brandbeveiliging kunt gebruiken om een kleine brand te bedwingen, voordat het een grote brand wordt. Ontdek de mogelijkheden om een brand te bedwingen met de juiste brandbeveiliging. Zorg dat u uw woning of uw kantoor of bedrijfspand op de juiste manier voorziet van brandbeveiliging. U kunt dan namelijk voorkomen, dat een kleine brand een grote brand wordt en u in zak en as komt te zitten.

Welke soorten brandbeveiliging zijn er?

Er zijn tal van verschillende soorten brandbeveiliging. Denk hierbij aan een brandbeveiliging welke een alarm laat afgaan. Een brandmelder worden deze ook wel genoemd. Ze zullen u wakker maken als er ’s nachts een brand uitbreekt. Ook kunt u meerdere brandblussers aanschaffen om te gebruiken als er brand is. En wat dacht u van een branddeken? Of andere hulpmiddelen om de brand te bestrijden? Het is goed om hier vooraf en niet achteraf over na te denken.
Een goede bescherming van uw huis en haard is goud waard!

Brandbeveiliging aandachtspunten

Als u een brandbeveiliging wilt gaan kopen dan is het verstandig om over een aantal zaken goed na te denken. We geven u graag een aantal brandbeveiliging aandachtspunten, zodat u een goede keuze kunt maken. Het aanschaffen of kopen van een goed brandbeveiliging systeem is iets wat u vaak maar een paar keer uw leven zult doen.

Het is vaak moeilijk om in een korte termijn een specialist te worden in de brandbeveiliging systemen. Een aandachtspunt daarom is om zoveel mogelijk informatie te krijgen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om de prijzen te kennen en ook om goed op de hoogte te zijn van de kwaliteit van de systemen.

Een aantal andere brandbeveiliging aandachtspunten zijn dus de prijs van de brandbeveiliging en ook de kwaliteit van de brandbeveiliging. Vergeet ook niet om op de brandbeveiliging garantieregeling te letten. Het is belangrijk om een goed brandbeveiliging systeem te krijgen waar u ook daadwerkelijk een aantal jaren onbezorgd mee verder kunt. Een sterke brandbeveiliging garantie spreekt tevens meer vertrouwen uit in de kwaliteit van de brandbeveiliging systemen en producten.

Brandbeveiliging garantieregeling

Het kiezen voor een brandbeveiliging kan op verschillende manieren. Denk hierbij aan het aanschaffen van een aantal brandmelders, een blusdeken en natuurlijk een aantal brandblussers. Voor sommige ruimten kan dat meer dan voldoende zijn. Er zijn echter ook tal van andere brandbeveiliging oplossingen welke een hogere investering vereisen en ook wat geavanceerder zijn.

Zo kunnen ze een sprinklersysteem hebben of een directe verbinding met de meldkamer van de brandweer. Als dit het geval is dan zijn de kosten een stuk hoger. Ongeacht de kosten is het natuurlijk belangrijk dat de brandbeveiliging hulpmiddelen hun werk doen. U wilt dus graag een goede garantie op uw brandbeveiliging zaken. Wat moet u immers met een brandblusser welke het niet doet. Zeker bij een brand is het erg pijnlijk en kan het een duur geintje worden.

Welke garantieregeling krijgt u?

Als u een brandbeveiliging systeem gaat aanschaffen of brandbeveiliging hulpmiddelen dan ligt het voor de hand om naar de prijzen en de kosten van deze zaken te kijken. Het is echter ook belangrijk om te kijken naar de brandbeveiliging garantieregeling. Hoe lang heeft u recht op de brandbeveiliging garantieregeling? En wat mag u verwachten van de brandbeveiliging garantieregeling? Ontdek het allemaal als u kiest voor een brandbeveiliging systeem of de brandbeveiliging hulpmiddelen.
Wat ook belangrijk is!

Naast de brandbeveiliging garantieregeling is het ook belangrijk voor u en de andere mensen in het gebouw om de brandbeveiliging systemen en hulpmiddelen goed te kunnen bedienen. Neem ook een goede cursus of training bij de aanschaf van een brandbeveiliging systeem. Misschien krijgt u deze erbij? Let er in ieder geval op! Net zoals u kijkt wat de brandbeveiliging garantieregeling precies is.

Brandbeveiliging kosten

Als u kiest voor een brandbeveiliging dan is het belangrijk om niet over een nacht ijs te gaan. Bekijk alle mogelijkheden en verdiep uzelf in de materie. U zult de vruchten er zeker van plukken. Doordat u volop informatie heeft kunt u het juiste brandbeveiliging systeem kiezen. U kunt dan tevens kiezen voor een goed brandbeveiliging met de juiste prijs.

De brandbeveiliging kosten zijn natuurlijk een van de zaken waar u op gaat letten als u een brandbeveiliging systeem gaat aanschaffen. En of het nu een brandblusser is, een brandmelder of een compleet sprinklersysteem: de brandbeveiliging kosten zijn een belangrijk punt om voor een specifiek merk of voor een specifieke leverancier te kiezen.

Hoe weet u wat de kosten zijn?

Het beste is het om bij meerdere leveranciers van brandbeveiliging systemen en hulpmiddelen een offerte op te vragen. U kunt op die manier ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Kijk ook naar de verschillende opties naast de brandbeveiliging kosten. Kijk niet alleen naar de brandbeveiliging kosten, maar ook naar de kwaliteit en de brandbeveiliging garantieregeling. Op die manier kunt u een wel overwogen keuze maken. En zo kunt u vele jaren genieten van de brandbeveiliging.

Weet dat een brand, ondanks een goede brandverzekering, veel meer kosten met zich mee kan brengen dan het aanschaffen van een goede brandbeveiliging. Ontdek de mogelijkheden om een goede brandbeveiliging aan te schaffen. Op die manier hoeft u nooit meer bang te zijn en weet u dat u gealarmeerd wordt als er een brand uitbreekt. En dat is natuurlijk wel een fijn gevoel.

A) Particulier?

Veel mensen denken dat een brandbeveiliging alleen belangrijk is voor een bedrijf. Een bedrijf heeft immers dure machines, een grote voorraad of computers en boekhoudingen om te beschermen tegen een brand. Niets is natuurlijk minder waar! Het is belangrijk om een goede brandbeveiliging particulier te kiezen om zo ook uw eigen persoonlijke bezittingen te beschermen. Hoe zult u zich immers voelen als uw hele fotoverzameling, boekencollectie en tal van andere dierbare zaken er niet meer zijn door een brand. Het is allemaal te voorkomen met een brandbeveiliging particulier. Kies dus voor een brandbeveiliging particulier om uw persoonlijke bezittingen te beschermen tegen een brand.

Is een brandbeveiliging particulier duur?

Misschien denkt u dat een brandbeveiliging particulier duur of kostbaar is. Dat is zeer zeker niet het geval. U kunt namelijk beginnen bij het aanschaffen van een aantal brandmelders voor in uw huis en een goede brandblusser. Samen zorgen ze ervoor dat u goed beschermd tegen een brand bent. U kunt nu al snel in een beginnend stadium de brand gaan beheersen. Natuurlijk kunt u ook voor een uitgebreider brandbeveiliging particulier systeem kiezen. Hiermee is het mogelijk om nog beter uw huis en haard te beschermen tegen brand. Misschien wilt u een directe verbinding met de alarmcentrale van de brandweer?

Wacht niet langer!

Het is verstandig om niet langer te wachten en om nog vandaag te kiezen voor een goed brandbeveiliging particulier. Laat u informeren over de mogelijkheden en de kosten en maak dan de juiste beslissing. Begin anders goedkoop en bouw het hele brandbeveiliging particulier uit. Kies er echter voor om iets te doen om zo een beter gevoel te hebben over de brandbeveiliging van uw huis.

Voordelen

Als u kiest voor een brandbeveiliging dan zult u van vele brandbeveiliging voordelen kunnen genieten. Het belangrijkste is natuurlijk dat u kunt voorkomen dat er een grote brand in uw huis, kantoor of bedrijfspand uitbreekt. En dat is vervolgens weer een heerlijk gevoel. Een goede brandbeveiliging zorgt voor gemoedsrust. U hoeft niet bang te zijn dat er een grote brand uitbreekt, zonder dat u het merkt. Of zonder dat u hier wat tegen kunt doen. Het is heerlijk om met de juiste brandmelders, blussystemen en brandblussers de grote brand voor te zijn. Het is toch een vreemd gevoel om alles wat u lief heeft te zien verdwijnen in een grote brand? Of om maanden, zo niet jaren na de brand nog te moeten kampen met de inhaalslag welke uw bedrijf moest maken. Het is allemaal ondenkbaar.

Een goedkopere verzekering!

Als u een goede brandbeveiliging heeft dan is het vaak ook mogelijk om bij uw brandverzekering een lagere premie te krijgen. Het risico op een brand is immers een stuk kleiner geworden. Hierdoor kan de premie, welke u betaald omlaag! Op die manier is het mogelijk om een deel van de investering van de brandbeveiliging ieder jaar terug te verdienen. En dat is natuurlijk ook wel fijn. Toch?

B) Zakelijk?

Ook voor een bedrijf is het natuurlijk belangrijk om een goede brandbeveiliging te hebben. Misschien heeft u een grote werkplaats, een kantoorruimte of een opslagruimte voor uw bedrijf. Waar moet u aan het werk als alles in de brand staat? Of welke grondstoffen en producten gebruikt u om uw eindproduct te maken? En kunt u nog wel wat verkopen als uw voorraad in brand staat? Het zijn pijnlijke gedachten. Het is daarom slim om over een goede brandbeveiliging zakelijk na te denken. Het is goed om niet alleen te denken dat de verzekering alles wel zal betalen. Ontdek de mogelijkheden om naast de brandbeveiliging zakelijk ook te kiezen voor een goede brandpreventie.

Welke brandbeveiliging zakelijk kunt u inzetten?

Er zijn verschillende mogelijkheden om de brandbeveiliging zakelijk in te zetten. Denk hierbij aan het feit dat u een brandbeveiliging zakelijk kunt inzetten in de vorm van brandblussers. Ook kunt u een complete blusinstallatie laten installeren. Een vast systeem welke u ook wel in hotels ziet of in grote parkeergarages. Als de censor brand meldt dan zal het water direct naar beneden komen. Ook kunt u kiezen voor deuren welke automatisch sluiten als er brand is. Op die manier is het mogelijk om de brand in een ruimte af te sluiten.

Wat kost een brandbeveiliging zakelijk?

Er zijn tal van verschillende mogelijkheden om een goede brandbeveiliging zakelijk te krijgen. Denk hierbij aan de opties die we hier al noemden. Voor iedere ruimte en voor ieder pand zijn er echter verschillende mogelijkheden mogelijk. Het is daarom verstandig en ook slim om te kiezen voor een systeem wat bij uw ruimte en bedrijf past. Op basis daarvan kunt u een goede prijs krijgen en ook betalen.

Deuren

In ieder huis in België zult u volop deuren aantreffen. Zo zijn er de buitendeuren waarvan er meestal een tot twee in een huis zitten en zo zijn er ook de binnendeuren. Het is mooi om te zien hoe een stevige buitendeur ongenodigde gasten buiten het huis kan houden. Ook kan een mooie buitendeur ervoor zorgen dat de woning er totaal anders uit komt te zien.

En er zijn natuurlijk tal van verschillende soorten deuren van verschillende materialen. Zo zijn er deuren van pvc, van hout en ook van aluminium. Het mooiste is om een deur te kiezen die bij de rest van de woning past van hetzelfde materiaal. Als u bijvoorbeeld veel kunststof kozijnen in uw huis heeft dan is een keuze voor een kunststof deur natuurlijk veel beter. U krijgt dan een geheel. Het is trouwens ook mogelijk om een houtlook te kiezen met de kunststof deuren.

Enkele soorten deuren

Laten we enkele materiaalsoorten bespreken waar u voor kunt kiezen als u een nieuwe deur gaat kopen. Laten we beginnen met een pvc of kunststof deur. Deze deuren kenmerken zich door:

 • moderne of klassieke look
 • inbraak werend
 • lange levensduur
 • goede isolatiewaarde

Een aluminium deur heeft weer andere kenmerken, waaronder:

 • de mogelijkheid om binnen en buiten een andere kleur te kiezen
 • kleurvast en kleurecht
 • goed bestand tegen temperatuurschommelingen

En dan zijn er nog de houten deuren met de volgende kenmerken:

 • een warme uitstraling
 • een moderne of klassieke look
 • ontwerp is op maat mogelijk
 • milieuvriendelijk en ook nog eens gemakkelijk te recyclen

Kies de deur die bij uw huis past!

Het belangrijkste is dat u de juiste deuren kiest welke goed bij uw woning passen. Het gaat hierbij om zowel de binnendeuren als de buitendeuren.

Inbraakveilig beslag

Het is goed om te ontdekken hoe u uw huis nog beter kunt beschermen. De meeste inbraken in ons land gebeuren door een aanval op de cilinder. De cilinder van de deur is het meest kwetsbare element in de deur. Het is daarom verstandig om de normale cilinder te vervangen voor een veiligheidscilinder. En daarbij moet u dan natuurlijk ook kiezen voor inbraakveilig beslag. U heeft dan een optimale bescherming van uw deur en uw deurbeslag tegen de meeste manieren waarop er ingebroken wordt in een huis.

Graag geven we u enkele voordelen van veiligheidsbeslag. Laten we ze hier voor u opsommen:

 • de buitenplaat en de binnen plaat zijn van een massief aluminium
 • vanaf de binnenkant zijn ze blind geschroefd
 • de staalinlage rond de cilinder zorgt voor de bescherming van het slot
 • met de cilinder is er een kernbeveiliging
 • er zitten vijzen in geschroefd met staalharde nokken

En natuurlijk zijn de inbraakveilige beslagen geschikt voor zowel de deuren in particuliere woningen als in bedrijfspanden of kantoorpanden.

Waarom niet kiezen voor inbraakveilig beslag?

Als u niet bang bent dat er inbrekers uw spullen weg komen halen als u een keer niet thuis bent dan hoeft u geen inbraakveilig beslag te kiezen. Natuurlijk ook niet als u denkt dat er niets te halen valt voor inbrekers. En al zeker niet als het u geen onprettig gevoel geeft als er inbrekers in uw huis geweest zijn.

Natuurlijk is inbraakveilig beslag niet het ultieme middel om dit allemaal te voorkomen. Het maakt het de inbrekers echter wel een heel stuk moeilijker om in uw huis in te breken. En dat is toch eigenlijk wat de bedoeling is? Het is toch beter om ervoor te zorgen dat inbrekers geen kans hebben en krijgen om gemakkelijk in te breken in uw woning?

Ga naar: www.alarmwijzer.nl