Een stratenmaker is een specialist die op een professionele wijze een bestrating aan kan leggen. Hij of zij kan dan een erf, stoep of plein betegelen met allerlei soorten stenen en tegels. Er wordt vaak gebruikt gemaakt van gebakken stenen of klinkers. Het geheim van een stratenmaker zit in het aanleggen van de ondergrond. Deze moet op een bepaalde manier liggen waarna op correcte wijze tegels en/of stenen gelegd kan worden. Het vak stratenmaker is een vak apart en is er een zeer specifieke vaardigheid nodig om op een goede manier straten aan te leggen. Zodra je een oprit of een deel van je erf wilt laten betegelen is het verstandig om gebruik te maken van de diensten van een stratenmaker.

Het is mogelijk om op allerlei manieren een straat aan te leggen. Sierbestrating is een kunst en zal er op leuke en speelse wijze patronen gemaakt worden tijdens het leggen van de stenen of tegels. De nadruk wordt dan vooral gelegd op hoe de straat er uiteindelijk uit komt te zien.

Stratenmaker inhuren

Een stratenmaker kun je voor verschillende klussen inhuren. Voor veel mensen is het nodig om een stratenmaker in te huren om de tuinpaden en de terrassen in de tuin aan te leggen. Het is goed en slim om een goede stratenmaker in te schakelen om zo een mooie tuin te krijgen. De bestrating is vaak de basis van de hele tuin. Het is dus een belangrijke klus. Daarnaast kunnen stratenmakers ook ingehuurd worden om een hele weg of straat te bestraten of om een parkeerplaats aan te leggen. Het werk van een stratenmaker is eigenlijk erg divers. Het is ook goed om te zien hoe een stratenmaker goed werk kan leveren in jouw tuin.

Wat kost een stratenmaker?

Het uurtarief van een stratenmaker ligt rond de 35 euro tot 50 euro. Veel stratenmakers rekenen ook op basis van het aantal vierkante meters en de complexiteit van de klus uit wat de kosten moeten zijn. In de regel worden de meeste klussen gedaan voor een vaste prijs. Het is slim om dit goed te overleggen met de stratenmaker.

De prijs en de kwaliteit

Als je een stratenmaker gaat selecteren dan is het slim om niet alleen op de kosten te letten. Kijk ook naar de kwaliteit van het werk en de garantie welke je op het werk krijgt. Hierdoor is het mogelijk om een mooie en goede tuin of straat te krijgen waar je lang van kunt genieten. Het water moet immers wel aflopen en er mogen geen plassen blijven staan na het bestratingswerk. Een ervaren stratenmaker zal weten hoe hij dit moet voorkomen.