Veel mensen staan er niet bij stil dat ze hun huis kunnen isoleren om minder energie te verbruiken. Een van de vormen welke men vaak vergeet is de vloerisolatie. Ook de kruipruimte isoleren is iets wat vaak vergeten wordt. Toch zijn dit de plaatsen waar een goed rendement te behalen is om een nog fijner leefklimaat in je huis te krijgen. Misschien heb je wel altijd koude voeten in huis! Met vloerisolatie kan dat afgelopen zijn.

Heb je al vloerisolatie?

Huizen die voor 1983 gebouwd zijn hebben in de regel geen vloerisolatie. Natuurlijk kan het later aangebracht zijn, maar het was toen niet standaard. Een wat oudere woning verliest dus veel warmte door de vloer. Hier liggen kansen om de woning beter te isoleren. Bekijk je mogelijkheden en de voordelen van vloerisolatie. Nieuwe huizen kennen standaard vloerisolatie. Dus het is dan overbodig om te kijken of het nodig is om vloerisolatie te nemen.

De voordelen van vloerisolatie

Er zijn een boel voordelen verbonden met vloerisolatie. Deze hebben te maken met financiën, wooncomfort en extra andere profijten.

– De financiële voordelen

Net als bij elke andere vorm van isolatie, zal vloerisolatie een gunstige uitwerking hebben op jouw energierekening. Omdat de ruimte sneller opgewarmd zal worden en langzamer zijn warmte kwijtraakt, hoef je minder hard te stoken om de gewenste temperatuur te bereiken en te behouden. Behalve dat is het isoleren van de vloer ook één van de goedkoopste manieren om een oppervlak van jouw huis te isoleren. En kun je in aanmerking komen voor een paar subsidies en hulpmiddelen die de overheid beschikbaar heeft gesteld om je te helpen met de kosten voor jouw vloerisolatie.

– Voordelen op het wooncomfort

Na het installeren zal je snel voelen hoe het klimaat in huis is veranderd. Omdat er geen warmte meer verloren gaat via de grond en er geen kou meer omhoog komt, is de warmte in huis erg gelijkwaardig verdeeld. Hierdoor voelt het aangenamer. Er zal geen tocht meer over de grond gaan en jouw vloer kan wel tot 4 graden Celsius warmer worden. Ook vocht komt niet meer omhoog. Hierdoor verbetert de luchtvochtigheid en vermindert de kans op schimmels of schade aan houtwerk. Mensen met astma of reuma zullen het nieuwe klimaat als een grote verbetering ervaren.

– Bijkomende voordelen

Het hangt een beetje af van het materiaal dat je kiest, maar er zijn ook andere voordelen behalve warmte-isolatie waar je gebruik van kan maken. Zo zijn de meeste materialen brandwerend dus je huis wordt veiliger. Je krijgt soms ook geluidsisolatie, zodat als je in een appartement woont niet elke voetstap bij de buren terecht komt.

Hoe breng je vloerisolatie aan?

Om de vloerisolatie aan te brengen heb je een kruipruimte (kruipruimte isolatie sectie) nodig. Je kunt via het kruipluik de kruipruimte bereiken. Vaak zit deze bij de voordeur. Om de vloerisolatie aan te brengen wordt deze vanuit de kruipruimte geplaatst. Er komt een extra isolerende laag onder de vloer om ervoor te zorgen dat het langer warm blijft in je huis. Maar voor welke huizen is vloerisolatie geschikt? Dat lees je op deze pagina.

De kosten van vloerisolatie

Een isolatiebedrijf kan de exacte prijs van de vloerisolatie voor je berekenen. Het aantal vierkante meters is hierbij natuurlijk bepalend. Er zijn verschillende manieren om de vloer te isoleren. Als vuistregel wordt echter gerekend met een prijs van 25 euro per vierkante meter. Hierin zijn de kosten van het isolatiemateriaal, arbeidskosten en ook machinekosten opgenomen. Ook de BTW is trouwens opgenomen in dit bedrag.

Isolatiebedrijven vergelijken

Vergelijk het aanbod door gratis offertes op te vragen. Je kunt met deze offertes namelijk de prijzen en service vergelijken. Dat is goed voor het algehele beeld dat je van de branche hebt en kun je uiteindelijk een weloverwogen beslissing maken. De kans dat je problemen krijgt met zomaar een bedrijf is daarmee drastisch verlaagd. Laat je vandaag nog gratis en vrijblijvend adviseren door isolatiebedrijven. Ga naar pagina vloerisolatie offertes.

Heb je deze pagina’s al bekeken?

Vloerisolatie RC waardes
Vloerisolatie voordelen
Vloerisolatie nadelen
Vloerisolatie rendement
Aandachtspunten
Garantieregeling
Gebruikte materialen
Vloerisolatie prijzen
Vloerisolatie offertes