De kruipruimte is een lage ruimte welke net onder de vloer zit van de begane grond. Je kunt via een luik onder de vloer komen van de woonkamer, hal en de keuken. Vooral voor het aanbrengen van leidingen en stroomkabels wordt deze kruipruimte gebruikt. Doordat de ruimte erg laag is kun je er alleen maar doorheen kruipen. Hierdoor is de naam kruipruimte ontstaan. Vaak is de kruipruimte niet hoger dan 75 centimeter. De kruipruimte kent een vloer van zand. Bij een goede bouw is er gekozen voor schoon en geel zand.

De ventilatie in de kruipruimte
Het is belangrijk dat de kruipruimte goed geventileerd wordt. Als de lucht namelijk stilstaat en vochtig is zal het de balken aantasten van de vloer. De hele balkenlaag kan zo verrotten wat een dure grap kan zijn. Kijk dus altijd goed na of er volop ventilatieroosters zijn in de kruipruimte. Als dit niet het geval is kun je ze het beste zo snel mogelijk aanbrengen. Lees ook verder op pagina isolatie zelf aanbrengen en de garantieregeling.

De kruipruimte isoleren
Om de woning beter te beschermen tegen vocht en koude kun je ervoor kiezen om de kruipruimte te isoleren. Op de zandlaag (de bodem) van de kruipruimte zal dan een extra laag met isolatiemateriaal komen. Dit kunnen isolatie parels zijn of isolatie platen. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van een dampdichte folie. Zo worden de kansen op houtrot en schimmels sterk verminderd. Ook zal je een veel fijner woonklimaat in je woning krijgen. Tevens is een drogere woning sneller en dus ook goedkoper opgewarmd.

Bekijk eens je mogelijkheden wat betreft kruipruimte isolatie en kom in contact met specialisten die je graag verder helpen. Vraag vrijblijvend offertes op bij deze bedrijven om het aanbod te vergelijken.

Kijk ook eens op deze informatie pagina’s:
Kruipruimte isolatie algemeen
Zelf aanbrengen
Garantieregeling
Kruipruimte isolatie prijzen
Kruipruimte isolatie kosten
Kruipruimte isolatie offertes