Het is niet moeilijk om zelf de kruipruimte isolatie aan te brengen. Zeker als je kruipruimte hoger is dan 55 centimeter zal het minder moeilijk zijn. Natuurlijk moet je dan geen claustrofobie hebben (angst voor kleine ruimtes). Het is echter wel belangrijk dat je de juiste isolatie kiest om je kruipruimte zelf te gaan isoleren. De kruipruimte isolatie zelf aanbrengen is het gemakkelijkste als je kiest voor isolatie matrassen. Je plaatst de isolatie matrassen of platen op de ondergrond van de vloer.

Hoe plaats je zelf het isolatie materiaal?
Lees ten eerste zeer goed de instructies hoe het isolatiemateriaal geplaatst moet worden. Zorg dat je de bovenkant gebruikt als dit moet. Zeker met dampdichte folies is het belangrijk dat het op de juiste manier wordt geplaatst. Doe je alles goed dan zal je zeer snel een warmere en drogere woning hebben. En daarnaast zal je energierekening omlaag gaan.

De voordelen en de nadelen om de kruipruimte isolatie zelf aan te brengen
Het grote voordeel is natuurlijk dat je op kosten bespaart. Je hoeft geen isolatie bedrijf in te schakelen om de kruipruimte isolatie aan te brengen.

Het nadeel is echter dat je al het werk zult moeten doen en veel minder vakkennis hebt van deze werkzaamheden. Ook is het niet mogelijk om voor alle isolatiematerialen te kiezen. Voor het spuiten van isolatie parels bijvoorbeeld heb je een machine nodig. De keuze van isolatiematerialen is dus minder groot als je het zelf gaat doen.

Vergelijk; zelf doen vs. specialist inhuren
Wat is goedkoper? En wat is handiger om te doen? Je kunt zelf een kostenplaatje maken voor het ‘zelf doen’ gedeelte. De prijzen van specialisten verschillen en kun je daarom het beste offertes opvragen. Zo kom je erachter hoeveel het gaat kosten om een specialist in te huren. Vervolgens kun je de twee met elkaar vergelijken. Ga voor de offertes naar deze pagina.

Kijk ook eens op deze informatie pagina’s:
Kruipruimte isolatie algemeen
Wat is een kruipruimte?
Kruipruimte isolatie soorten
Isoleren met PUR
Vochtproblemen in de kruipruimte
Garantieregeling
Kruipruimte isolatie prijzen
Kruipruimte isolatie kosten
Kruipruimte isolatie offertes