In Nederland kampen veel woningen met een slechte isolatie. Hierdoor komt er meer kou en ook meer vocht de woning in. Dit is niet goed voor de gezondheid, niet goed voor het huis en ook niet voor de energienota. Het is dus verstandig om hier wat aan te doen. Het isoleren van de woning is dan een uitstekende keuze. Het is mogelijk de vraag waar je het beste kunt beginnen. Wij adviseren je om te starten bij de kruipruimte. De kosten van het isoleren van de kruipruimte zijn niet zo hoog en ze leveren vele voordelen op. Je hoeft geen complete verbouwing te doen aangezien de kruipruimte zonder noemenswaardige ingrepen te isoleren is. Graag bespreken we met je de kruipruimte isolatie prijzen om een idee te krijgen van je investering in een betere woning.

Zelf de kruipruimte isoleren of niet?
Natuurlijk kun je besluiten om de kruipruimte zelf te gaan isoleren. Tenminste als je handig bent en precies weet waar je mee bezig gaat. Je kunt ook kiezen voor een specialist om je kruipruimte te laten isoleren. Misschien is dit wat duurder, maar je krijgt wel garantie op het werk. Ook zal de isolatie expert je kruipruimte sneller en met meer vakkennis isoleren.

Doe je het zelf dan heb je geen garantie en kan er van alles misgaan (zonder dat je dat wilt natuurlijk). Het kan goedkoper lijken, maar uiteindelijk duurder zijn dan het inschakelen van een specialist op het gebied van kruipruimte isolatie.

Verschillende manieren om je kruipruimte te isoleren
Als je besloten hebt om de kruipruimte te isoleren dan kun je kiezen uit een viertal manieren om dit te doen. Ten eerste kun je de kruipruimte isoleren met schelpen. De kosten zijn ongeveer 1.500 euro bij een kruipruimte van 60 vierkante meter. Je kunt ook kiezen voor isolatie met polystyreen chips wat je ongeveer 1.300 euro zal gaan kosten. Misschien wil je de kruipruimte isoleren met folie? Dan betaal je hier 900 euro voor. Het isoleren met zand is de laatste optie en kost 1.000 euro. De investeringen die we hier noemen gelden als je iemand inhuurt.

Voor de exacte kosten kun je vrijblijvend contact opnemen met specialisten uit je regio. Ga voor meer informatie naar pagina offertes voor kruipruimte isolatie.

Kijk ook eens op deze informatie pagina’s:
Kruipruimte isolatie algemeen
Wat is een kruipruimte?
Kruipruimte isolatie voordelen
Kruipruimte isolatie nadelen
Kruipruimte isolatie rendement
Kruipruimte isolatie soorten
Isoleren met PUR
Vochtproblemen in de kruipruimte
Wanneer laten plaatsen?