Schildersbedrijven hebben veel baat bij een branchevereniging. Daarbij worden de krachten van meerdere bedrijven met elkaar gebundeld. Op deze manier staan de belangen van bouwbedrijven zoals schilders en dakdekkers volledig centraal. Welke brancheorganisaties zijn er in Nederland?

Branchevereniging Fosag
Een van de bekendste brancheorganisaties in de schilderswereld is Fosag. Deze afkorting staat voluit voor ‘Koninklijke Vereniging Federatie van Ondernemers in het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf. Een hele mond vol dus, maar kort gezegd is het een vereniging dat zich inzet voor diverse bouwbranches. Schilders, afwerkingsspecialisten, metaalconserveringsmedewerkers en glaszetters werken hierbij samen in een vereniging waarbij hun belangen centraal staan.

De stem van de leden
Een van de voordelen van de Fosag branchevereniging is dat de leden er een belangrijke stem hebben. Sterker nog, zonder leden zou de Fosag niet eens bestaan. Alle leden zijn ondernemers. Ze hebben dus hun eigen belangen voor ogen. Inmiddels bestaat Fosag al ruim honderd jaar. In die tijd is het uitgegroeid tot een branchevereniging dat landelijk opereert.

Nieuwe naam: Onderhoud NL
Branchevereniging Fosag staat tegenwoordig ook bekend als OnderhoudNL. De doelstellingen van de organisatie zijn hetzelfde gebleven. Namelijk de werknemers een zo sterk mogelijke positie geven. Ook verschaft de organisatie veel informatie aan haar leden. Zo kunnen schilders en andere werknemers uit de branche onder andere informatie vinden over de rechten en plichten die een werkgever tegenover zijn werknemer heeft.

Branchevereniging voor zelfstandigen
Een andere branchevereniging waar schilders zich bij kunnen aansluiten is FNV ZBo. Deze afkorting staat voor ‘Zelfstandigen Bouw’. Ook deze vereniging is volledig opgezet door leden. Zoals de naam wellicht al doet vermoeden, is dit een vakbond voor zzp’ers in de bouwsector. Het behartigt dus de belangen van zelfstandige ondernemers, die het door ziekte en soms ontbreken van pensioenopbouw niet altijd gemakkelijk hebben. Niet alleen schilders, maar ook zelfstandige ondernemers uit de houtsector zijn welkom om zich aan te sluiten bij deze branchevereniging.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.