De schilder kan u met van alles van dienst zijn. Hij kan u vertellen wat de huidige staat is van uw schilderwerk en of er het een en ander bijgewerkt dient te worden of niet. Ook kan hij u adviseren over kleuren, verfsoorten en behandelmethodes. Naast dit alles zou u bijna vergeten dat de schilder ook kan schilderen, spacken en stucen. Alle drie deze manieren zijn goed geschikt om uw wanden mee af te werken, maar welke past het beste bij u en wat zijn de mogelijkheden. Dus wat is eigenlijk het verschil tussen spack en stuc?

Spackspuitwerk
Spackspuitwerk is een snelle en goedkope manier om uw wanden mee af te werken. Vooral wanneer prijs een grote rol speelt in uw afweging tussen verschillende soorten afwerking zult u spack moeten overwegen. Het is de goedkoopste afwerking. Het spackspuitwerk wordt machinaal aangebracht en kost gemiddeld tussen de 6 en 11 euro per vierkante meter. Bij dit spuitwerk is het mogelijk om uw muren wit te laten spuiten, maar ook verschillende kleuren zijn een mogelijkheid. De spack is een soort pleisterlaag die met een machine op uw muren wordt gespoten. Eerst wordt er een meslaag aangebracht om uw muur mooi glad te maken. Daarna wordt een afkorrellaag aangebracht die zorgt voor een mooie afwerking. Ook wat betreft de afwerking kunt u zelf kiezen wat u wilt. Een fijne of meer grove structuur zijn allebei mogelijk.

Stucwerk
Ook stucwerk is het aanbrengen van een pleisterlaag op uw wanden en of plafonds. Maar stuc wordt niet machinaal aangebracht. Stuc is hierdoor duurder dan spack, maar nog steeds goed betaalbaar. Overigens is er met stucwerk ook heel veel mogelijk in de afwerking. Stuc kan gebruikt worden om de wanden egaal te maken. Maar u kunt ook kiezen voor sierpleister voor een mooie afwerking. Verder zijn er nog veel meer soorten stuc en afwerkingsmogelijkheden.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.