Met markiezen kun je de zon op een effectieve manier tegenhouden omdat deze aan de voorkant en zijkant luifels hebben. Daardoor kun je vrijwel de hele zon blokkeren en wordt je huis niet snel warm. Daarnaast geven de luifels het product een mooie uitstraling waar markiezen bekend om staan. Door het kiezen van de juiste markiezen kun je nog lang genieten van een product dat op twee manieren meerwaarde biedt.

Bij het kopen van markiezen is het verstandig om te kijken naar materialen die lang meegaan. Duurzame materialen zorgen er namelijk voor dat je markiezen tijdens hevige regenbuien niet makkelijk stuk gaan. Het zou zonde zijn als deze snel stuk gaan en kunnen de reparatiekosten ook flink oplopen. De kans dat zo iets gebeurd is het grootst bij hagel, harde wind en hevige regenbuien. Verder kun je kijken naar hoe je markiezen er uit moeten zien en wat voor uitstraling deze aan je huis of winkel moeten geven. Het is bij een markiezen leverancier namelijk mogelijk om via computeranimaties de verschillende modellen te zien. Zo krijg je een indruk van hoe de producten er uit komen te zien. Het aanzicht dat bepaald wordt door de verschillende modellen en kleuren zou je dus goed moeten bekijken, aangezien dat het verschil maakt. Je hebt veel keuze en kunt uiteindelijk zeer mooie markiezen aanschaffen. Het is daarbij mogelijk om ook te kiezen voor bescherming zoals een aluminium of kunststof kap. Dit heeft invloed op het aanzicht maar maakt het product wel sterker.

De prijzen van markiezen zijn verschillend en wordt door een leverancier berekent op basis van de afmetingen. Je betaalt voor een meter zo een 350 tot 500 euro inclusief BTW en installatiekosten. Bredere markiezen kosten meer en geldt er over het algemeen een gemiddelde meerprijs van zo een 90 euro. Verder heb je opties die je kunt kiezen zoals een omkapping om het doek tegen regenbuien en dergelijke te beschermen. Ook hier geldt een meerprijs van zo een 100 euro per markies.