Bij het bouwen van een huis is het verstandig om hier goed over na te denken en een goede voorbereiding te treffen. Je krijgt in deze situatie te maken met een aannemer, bouwbedrijf en architect die het werk zullen voorbereiden en uitvoeren. Niet in alle situaties is het mogelijk om te bepalen hoe een huis er uit komt te zien. Bij projectbouw is het namelijk zo dat nieuwbouwwoningen vooraf bepaald zijn. En is de keuze beperkt tot slechts de kleinere details die aangepast kunnen worden. In het geval van zelfbouw heb je wel de vrijheid om te bepalen hoe het huis er uit komt te zien. Sommige kiezen er voor om zeer creatief om te gaan met de situatie en laten een zeer uniek huis bouwen. Zelfbouw biedt veel mogelijkheden en voordelen en hoeft zo een huis niet extreem veel geld te kosten. In elk geval moet er een kavel gekocht of gehuurd worden. Daarna kun je samen met een architect en werkplanner bepalen wat er gedaan moet worden om zo te plannen hoe het huis er uit komt te zien.

De Nederlandse overheid

De komende jaren dreigt er in Nederland een tekort aan woningen voor particulieren omdat de bouw van nieuwbouwwoningen op een laag pitje staat. Hierdoor worden er elk jaar minder huizen gebouwd maar is er wel meer vraag naar woningen. Dit komt vooral omdat gezinnen kleiner worden en zij op zoek zijn naar een eigen plek. Omdat ook de bevolking blijft groeien is de Rijksoverheid bezig met het investeren in nieuwbouwwoningen. Dit is daarom een interessante optie omdat de waarde van je nieuwbouw in waarde kan stijgen. Kijk eens op de website van de Rijksoverheid.

Nieuwbouw achtergrond informatie

Wil je graag verhuizen en een nieuwbouw woning hebben? Een mooi huis waar je volop van kunt genieten en welke helemaal op maat is gemaakt voor jou? Een nieuwbouw woning zal zorgen voor meer comfort, meer gemak en ook een kans om een huis helemaal naar jouw persoonlijke wensen te krijgen. Ook zal een nieuwbouw huis veel zuiniger zijn op het gebied van energie. Daarnaast is nieuwbouw vaak veel veiliger. En laten we niet vergeten hoe ook een nieuwbouw huis financieel interessanter is.

Kies je voor een nieuwbouw project of een stuk grond?

Als je een nieuwbouw woning gaat maken dan kun je kiezen voor een nieuwbouw project of om zelf een stuk grond te gaan kopen om je huis op te bouwen. Het grote verschil is dat je bij een stuk grond helemaal zelf kunt bepalen welk soort huis je gaat maken en ook hoe je het gaat indelen. Bij een project krijg je een van de vele nieuwbouwwoningen waar je uit kunt kiezen. Natuurlijk kun je hier dan nog wel zelf kiezen welke keuken, welke tegels en andere extra’s je wilt hebben. Echter over het uiterlijk van de woning staan alle zaken eigenlijk al vast. Het voordeel van een projectwoning is echter dat je een goedkopere nieuwbouw woning krijgt.

Wat kost een nieuwbouw woning?

Een nieuwbouwwoning kun je in tal van verschillende prijsklassen krijgen. Eigenlijk koop je de woning niet, maar het laten bouwen van de woning. Je betaalt een koop aanneemsom aan een aannemer of een projectontwikkelaar. Deze zal voor een vast bedrag de nieuwbouw woning op het stuk grond realiseren. Dit gebeurt in verschillende stappen, waarnaar je ook de bedragen moet voldoen aan de aannemer of de projectontwikkelaar.