Elektriciteit wordt steeds duurder. Dat komt omdat er steeds meer mensen komen, die steeds meer gebruik maken van verschillende apparaten: computers, smartphones, enzovoorts. Bovendien raken de voorraden fossiele brandstoffen (aardgas, kolen en olie) langzamerhand op, zodat het duurder wordt om elektriciteit op een traditionele manier op te wekken. In Nederland doen we vergeleken met andere landen in Europa vrij weinig aan duurzame energie. Sommige particulieren kiezen er zelf voor om daar verandering in te brengen. Een populair duurzaam alternatief is gebruik te maken van zonnepanelen op het dak. Met zonnestroom kun je voor een groot gedeelte van je eigen energiebehoefte voorzien.

Wek zelf zonnestroom op met zonnepanelen

Zonnepanelen worden geplaatst op het dak van je huis. Daar vangen ze zonlicht op, dat via een omvormer omgezet wordt in wisselstroom of warmte in huis. De aanvankelijke investering in die technologie verdien je dan ook al snel terug, omdat je energierekening stukken lager uitvalt. Afhankelijk van de hoeveelheid panelen die je laat plaatsen en het gemiddelde stroomverbruik van je huishouden, kun je soms zelfs meer stroom opwekken dan je zelf nodig hebt. Dan maak je in feite winst. Overtollig stroom wordt namelijk tegen een vergoeding afgegeven aan het stroomnetwerk en elders gebruikt.

Zonnestroom: de energie van de toekomst

De voordelen van zonne-energie zijn talloos. De zon is een onuitputtelijke, schone bron van energie. Zonnestroom is daarmee niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Met constant voortschrijdende technieken en methodes om de energie van de zon effectiever op te wekken en beter op te slaan, is er geen twijfel over mogelijk dat zonnestroom in de toekomst een belangrijke rol gaat spelen om de mensheid van voldoende stroom te blijven voorzien. Daar kun je ook nu al van profiteren, door zonnepanelen te laten installeren bij jou thuis.

Zonnepanelen

Wereldwijd wordt steeds meer energie verbruikt door steeds meer mensen. Verouderde manieren om elektriciteit op te wekken, bijvoorbeeld door het verbranden van fossiele brandstoffen als aardgas en kolen, moeten dan ook steeds meer plaatsmaken voor milieuvriendelijke en duurzame alternatieven. In Nederland lopen we ver achter op de rest van Europa op het gebied van groene stroom, maar steeds meer particulieren ontdekken de voordelen van alternatieven zoals zonnepanelen, waarmee de energierekening flink gedrukt kan worden.

Ook kan er bijv. gebruikt gemaakt worden van de SDE+ regeling zie hiervoor de website van de RVO. Ook benieuwd naar de vele voordelen van zonnepanelen voor bij jou thuis? Lees dan verder voor meer informatie.

Zo zijn zonnepanelen:

  • Schoon en duurzaam
  • Betaalbaar; gemiddelde woning is ongeveer €5000 euro kwijt
  • Verlaagd CO2 van een woning
  • Verhoogd waarde van woning

Connector zonnepanelen

Om de zonnepanelen te verbinden met alle juiste zaken zijn er natuurlijk ook connectoren nodig. Een connector zonnepanelen is een essentieel onderdeel van het geheel. Vaak wordt het vergeten. Natuurlijk heel begrijpelijk. Het wordt trouwens niet vergeten bij het plaatsen van het dak, maar vergeten wanneer men over zonnepanelen spreekt. Het is goed om te zien welke verschillende mogelijkheden en zaken er bij komen kijken om zonnepanelen op een goede manier aan elkaar te verbinden. Ontdek de mogelijkheden en de opties om dit op de juiste manier te doen.

Kies voor een goede set zonnepanelen

Het is belangrijk en goed om te zorgen voor een goede set zonnepanelen op je dak als je hier voor wilt kiezen. Het is belangrijk om te zorgen voor zonnepanelen welke een hoog rendement opbrengen. Om het rendement goed over te brengen naar de meterkast zijn de beste connector zonnepanelen nodig. Het is goed om de verschillende mogelijkheden te bekijken en om hier voor te kiezen. Natuurlijk is het ook mogelijk om de keuze over te laten aan het bedrijf wat de zonnepanelen installeert. Het is echter altijd verstandig om te weten welke connectoren gebruikt worden om de zonne-energie te verplaatsen naar de meterkast en al je elektrische apparaten.

Wat kosten connectoren voor zonnepanelen?

De prijzen lopen uiteen. Vaak zijn ze een onderdeel van het totaalpakket en zal je de prijzen niet apart uitgesplitst zien. Het is niet erg. Het gaat er namelijk om, om de juiste connectoren te krijgen en om een totaalprijs te krijgen welke bij jouw budget past. Nog belangrijker is het om de kwaliteit te krijgen waar je naar op zoek bent. Een top kwaliteit waar je vele jaren van kunt genieten.

Zie ook deze video:

Zonnepanelen hebben veel voordelen

De voordelen van zonnepanelen zijn teveel om op te sommen, maar de belangrijkste redenen om over te stappen op zonne-energie zijn het milieu, en je portemonnee. Zonnepanelen slaan energie op uit zonlicht en –warmte. Ook in een land als Nederland schijnt er ruim voldoende zon om een significante hoeveelheid energie op te kunnen wekken. De techniek wordt ieder jaar beter, zodat ook de hoeveelheid zonne-energie die gewonnen wordt, steeds toeneemt. Die energie kan worden gebruikt voor elektriciteit, maar ook voor verwarming van het huis, bijvoorbeeld met een zonneboiler. Na de aanvankelijke investering in zonnepanelen zal de energierekening dan ook vele malen lager uitvallen. Daarmee is investeren in zonne-energie steeds aantrekkelijker.

Stap nu over op zonnepanelen

Het aanschaffen en installeren van zonnepanelen is niet moeilijk. De technologie wordt bovendien steeds goedkoper, dus dit is een beter moment dan ooit om in te stappen. Afhankelijk van de hoeveelheid zonnepanelen die je laat plaatsen op het dak van je huis en het energieverbruik van je huishouden kun je een gedeelte of zelfs alle stroom die je verbruikt, zelf opwekken. Daarmee bespaar je jaarlijks een hoop geld op de energierekening, en draag je bovendien bij aan een beter milieu. Zonne-energie heeft de toekomst. Vraag dus snel een offerte aan en profiteer binnenkort van je eigen zonnepanelen.