Als je zonnepanelen op het dak krijgt dan heb je ook een omvormer of eigenlijk meerdere omvormers nodig. De zon welke namelijk opgewekt wordt door zonnepanelen bestaat uit gelijkstroom. Om de stroom voor je apparaten te kunnen gebruiken moet je voor wisselstroom kiezen. Het is belangrijk om met de hulp van de juiste omvormers te zorgen voor een goede omvorming van de gelijkstroom naar wisselstroom. Pas dan is de stroom ook te gebruiken.

Wat kost een omvormer?

Als je meerdere omvormers nodig hebt dan kunnend e kosten aardig oplopen. Het is daarom slim en belangrijk om bewust te kijken hoeveel omvormers je nodig hebt. Een specialist kan je hier snel en goed over informeren. Het is dan mogelijk om de juiste keuze te maken en de kosten beheersbaar. Een offerte opvragen bij meerdere zonnepanelen adviseurs is altijd verstandig. Wacht hier niet mee, maar doe dit gewoon. Het is dan namelijk mogelijk om volop te gaan genieten van de scherpe prijzen en de goede kwaliteit.

Een omvormer met wifi

Een van de nieuwste soorten omvormers zijn de omvormers met wifi. Ze maken het mogelijk om te zorgen voor een goede verbinding met je computer. Op die manier is het dan mogelijk om op je computer de opbrengsten van je zonnepanelen bij te houden.

Hierdoor krijg je snel een goed beeld van de mogelijkheden en ook van de kosten. Natuurlijk is het goed om ook de kwaliteit te ontdekken van de verschillende leveranciers. De combinatie van kwaliteit, rendement en de kosten zijn van doorslaggevend belang om een keuze te maken voor een van de leveranciers.

Wat kosten zonnepanelen gemiddeld?

De gemiddelde kosten van zonnepanelen liggen nogal uit elkaar. Voor één persoon heb je ongeveer elf panelen nodig, wat ongeveer neerkomt op kosten tussen de 4.700 en de 5.600 euro, en daar zit nog geen omvormer bij. Met 26 panelen kun je een gezin van zes man van stroom voorzien, en de kosten daarvan zijn gemiddeld tussen de 11.500 en de 12.500 euro. Dat kan lijken alsof het hoge kosten zijn, maar het levert ook veel op. Per jaar kun je bij elf panelen zo’n 500 euro besparen en bij 26 1.200 euro. Binnen vijfentwintig jaar kun je je investering wel drie keer terugverdienen.

Inverter

Een inverter wordt in Nederland een omvormer genoemd. Het is een apparaat waarmee het mogelijk is om van gelijkstroom (DC) wisselstroom te maken (AC). Het is goed om te ontdekken welke mogelijkheden er allemaal zijn om zo een goede inverter aan te schaffen. Een inverter is een onmisbaar apparaat in het veranderen van de gelijkstroom naar wisselstroom en om zo dus ook de stroom goed te kunnen gebruiken.

Wat kost een inverter?

Er zijn verschillende modellen inverters op de markt. Er zijn dus verschillende prijsklassen. Het is ook mogelijk om een inverter te krijgen met een wifi verbinding. Op die manier is het mogelijk om de opbrengst van de zonnepanelen te meten. Het is handig om zo online inzicht te hebben in de opbrengst.

Een totaalpakket

Wanneer je zonnepanelen gaat aanschaffen dan zal de inverter een onderdeel zijn van het complete pakket. Je koopt de zonnepanelen de inverter en natuurlijk ook de installatie van het geheel bij een partij. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de totale kosten van een set zonnepanelen. Het is goed mogelijk, dat de inverter wat duurder is dan bij een ander en dat de totale prijs veel aantrekkelijker en goedkoper is. Vraag daarom een totaal offerte op met een opsplitsing van de losse kosten.

Een offerte opvragen is heel gemakkelijk!

Tegenwoordig kun je in een handomdraai meerdere offertes in een keer opvragen. Het is goed om te ontdekken hoe je zo snel en duidelijk een overzicht kunt krijgen van de verschillende mogelijkheden om een goede prijs te betalen voor het complete pakket van zonnepanelen en inverters!

Ontdek meer over omvormers.