Een van de plaatsen waar vocht kan ontstaan en blijven staan in een huis is in de kruipruimte. Het is een plek waar je zeker geen vocht wilt hebben. Via de kruipruimte zal het namelijk de hele woning intrekken. Ook zullen er ongedierte en schimmels gaan leven in de kruipruimte, wat slecht is voor de gezondheid. Daarnaast zal het vocht de hele constructie van de woning aantasten. Het is goed om snel actie te ondernemen wanneer je vocht in de kruipruimte hebt.

Hoe kan het ontstaan? Vocht in de kruipruimte?

Er zijn verschillende mogelijkheden. Het kan zijn dat een leiding is gaan lekken, misschien zit er een scheur in de fundering of net erboven, waardoor er vocht naar binnen komt. Ook kan het zijn dat het vocht door de muren naar binnen trekken. We hebben pas nog een verhaal gehoord waarbij een muis een gangetje naar beneden had gemaakt om zo in de kruipruimte te komen. Daarna vloeide het water zo de kruipruimte in, tastte het de houten balken aan en ontstond er een grote schadepost. Het volstorten van de hele kruipruimte was toen de beste oplossing.

Een expert inschakelen

Het is slim en verstandig om niet zelf het probleem op te gaan zoeken en op te gaan lossen. Het is vaak moeilijk om onder de kruipruimte te komen en om er je weg te kennen. Door een vochtbestrijder in te schakelen is het mogelijk om het probleem snel en goed op te lossen. Ook kunnen ze je preventieve tips geven en uitvoeren.

Wat kost een vakman?

De prijzen verschillen natuurlijk van vakman tot vakman. Het beste is het om meerdere offertes op te vragen om zo een goed beeld van de mogelijkheden te krijgen. Je kunt hun kwaliteit inschatten, de garanties lezen en natuurlijk ook de prijzen ontdekken van de specialisten voor de kruipruimte vochtproblemen.

Doorslaand vocht

Wanneer je last hebt van doorslaand vocht dan is dat natuurlijk bijzonder vervelend. Het is goed om hier rekening mee te houden. Het is goed om te zien welke verschillende mogelijkheden er zijn om het te verhelpen en om ook ervoor te zorgen, dat je er geen last meer van zult krijgen. Wanneer je er echter last van hebt is het belangrijk om snel te handelen om de schade te beperken. Er zijn meerdere manieren om het probleem te lijf te gaan. Het is goed om te zien hoe ook jij hier je voordeel mee kunt doen wanneer je het doorslaande vocht wilt weren.

Hoe ontstaat doorslaand vocht?

Het doorslaande vocht kan op verschillende manieren ontstaan. De belangrijkste reden waardoor je doorslaand vocht krijgt is wanneer het vocht in de buitenmuur van de woning trekt of de gevel. Deze wordt vervolgens zo nat, dat het niet meer te redden is. Het vocht trekt vervolgens door de muur naar binnen. Het is geen pretje. Wanneer je behang aan de muur hebt dan zal het behang er vaak afvallen. Ook zal je veel last hebben van zwarte schimmelplekken. Het is goed om snel te handelen wanneer dit het geval is. Neem direct actie om ervoor te zorgen, dat het probleem zich niet uitbreidt. Het is mogelijk om het zelf te doen, maar een specialist inschakelen zorgt ervoor dat het probleem snel opgelost zal worden.

Een goede vakman!

Door de uitgebreide ervaring en de juiste apparatuur en middelen is het mogelijk voor de verschillende mensen om snel het doorslaande vochtprobleem te verhelpen. Iets wat je natuurlijk gewoon ook zo moet doen! Vraag meerdere offertes op om zo een beeld te krijgen van de kosten en de mogelijkheden. Let bij het selecteren van een offerte echter vooral op de kwaliteit en wat minder op de kosten.

Doorvoer lekkage

Je ziet vaak in de kelders en de kruipruimtes dat er openingen zijn gemaakt om naar buiten te gaan om zo een goede aansluiting te krijgen met een gasleiding, met het stroom, een waterleiding of met het riool. Het is natuurlijk een verbinding van binnen naar buiten en van buiten naar binnen. Het gaat hier om een doorvoer. De doorvoer zit vaak 60 tot 100 centimeter onder het maaiveld en vaak rondom de watergrens van het grondwater.

Een slechte afdichting

Door een slechte afdichting is het mogelijk om een lekkage te krijgen. Dit krijgt dan de naam doorvoer lekkage. Het kan door verschillende oorzaken ontstaan. Het is natuurlijk belangrijk om het zoveel als mogelijk te voorkomen. Bekijk de opties en ook e mogelijkheden. Een eerste probleem is vaak de waterdichtheid van de afdichting. Het water tast het materiaal aan en al snel ontstaat er een lekkage. PUR is bijvoorbeeld totaal niet geschikt hiervoor.

Een afgebroken riolering

Ook de kwaliteit van een doorvoer is van belang. Het is belangrijk om een doorvoer te maken van een hoge kwaliteit. Wanneer de doorvoer namelijk afbreekt dan heb je een groot stinkend probleem als het om de afvoer van een riool gaat. Een verzakking kan ook de reden voor het afbreken van de riolering en de doorvoer zijn.

Snel oplossen!

Wanneer je een doorvoer lekkage hebt is het belangrijk om het probleem snel en goed op te lossen. Kies ervoor om de problemen op te lossen en om ervoor te zorgen dat het snel opgelost kan worden. Heeft het niet zoveel spoed? Dan is het slim om meerdere offertes op te vragen. Je kunt dan namelijk de prijzen vochtbestrijding en ook de kwaliteit van het werk van het bedrijf vergelijken met anderen. Wel zo fijn! Of niet?!

Vocht bestrijden

Wanneer je last hebt van vocht in de woning dan is het tijd om het te gaan bestrijden. Vocht bestrijden is van groot belang. Het is belangrijk om ervoor te zorgen, dat je het goed en snel doet, zodat het vocht geen kans krijgt om overlast te veroorzaken. Als je te lang wacht dan zal je namelijk schimmelplekken zien, vochtige muren krijgen, ongedierte in de woning en natuurlijk ook een onprettig klimaat in huis. Het kan zelfs naar gaan stinken. Het is belangrijk om dit te voorkomen.

Waarvoor vochtbestrijding inschakelen?

Vochtbestrijding kun je om verschillende redenen inschakelen. Er zijn verschillende redenen waarom je dit kunt doen. De belangrijkst redenen zijn:

  • Vocht in het plafond
  • Vocht in de kruipruimte
  • Vocht in de slaapkamer
  • Vocht in de kelder
  • Vocht in de keuken
  • Vocht in de badkamer

Er zijn verschillende vochtproblemen waar je last van kunt krijgen. Natuurlijk zijn ook de oorzaken verschillend in de verschillende ruimten van je woning. Het belangrijkst is het om snel actie te ondernemen om jezelf zo te verlossen van de vochtproblemen in je woning.

Kies voor kwaliteit en vakmanschap

Als je een partij wilt inschakelen om de vochtbestrijding uit te laten voeren is het slim om te zoeken naar een partij welke je goed kan helpen. Kies iemand welke verstand van zaken heeft en wie ook ervoor kan zorgen, dat je in een keer van het vochtprobleem af bent. Het is goed om te zien welke mogelijkheden er allemaal zijn. Ontdek wat er allemaal kan en hoe ook jij hier volop van kunt genieten. Het is mooi om te zien welke mogelijkheden er zijn.

Bronnen:

Rijksoverheid
Milieucentraal
Vlaanderen