Het is slim om gebruik te maken van verhuisdozen en al je spullen netjes in te pakken. Op deze manier kun je je spullen beschermen en is de kans klein op schade tijdens transport. Echter kun je niet alles kwijt in een verhuisdoos. Je kunt servies, glaswerk en spiegels het beste wikkelen in papier of een handdoek en apart te verhuizen. Met een goede voorbereiding kun je je verhuizing zo soepel mogelijk laten verlopen en zorg je ervoor dat al je spullen intact blijven tijdens transport.

Verhuisdozen zijn gemaakt van sterk karton en is de kwaliteit van de dozen ongeveer hetzelfde. Het maakt daarom niet uit bij welke winkel de dozen gehaald zijn. Je kunt:

– verhuisdozen huren
– verhuisdozen kopen

Huren
Verhuisdozen huren kun je het beste doen als je niet van plan bent deze na de verhuizing nog te gebruiken. Je betaalt namelijk een borg en vaste huurkosten per doos. De borg krijg je achteraf terug. Je bent zo een 2,50 euro tot 5 euro kwijt voor het huren van een doos. Als je zelf wilt verhuizen kun je bij een verhuisbedrijf ook dozen huren. Indien je kiest om een bedrijf in te schakelen zullen zij de kosten hiervan al in de prijs hebben opgenomen.

Kopen
Verder kun je een verhuisdoos kopen. Dit is handig als je bepaalde spullen niet wilt uitpakken en netjes wilt opbergen. Ook als je de overige dozen wilt gebruiken na de verhuizing is het dus verstandig om de dozen te kopen. Verhuisdozen kun je overal kopen. Dit kan niet alleen bij een verhuisbedrijf maar ook in woonwinkels. Een verhuisdoos zal tussen de 6 en 12 euro per stuk kosten. Houd er wel rekening mee dat je zo een 30 verhuisdozen nodig hebt voor je verhuizing.