Op deze pagina vind je enkele tips die je kunt gebruiken indien je van plan bent om te gaan verhuizen. Elke verhuizing is anders en is het belangrijk om een aantal zaken in gedachte te houden. Echter zijn bepaalde handelingen bij elke verhuizing weer hetzelfde. Daarom is het aan te raden om door de tips te gaan om te zien of je je verhuizing misschien slimmer kan aanpakken.

Inpakken
– Het is slim om spullen bij elkaar te zetten en deze per categorie te ordenen.
– Je kunt je spullen makkelijker terug vinden door de dozen te labelen. Niet met enkel ‘keuken’ bijvoorbeeld, maar met een betere beschrijving.
– Maak een inventarisatielijst van al je spullen. Weet waar je spullen staan.
– Waardevolle spullen kun je het beste apart vervoeren.
– Dozen kunnen scheuren als deze te zwaar zijn. Maak ze daarom niet zwaar.
– Maak optimaal gebruik van de ruimte in de verhuiswagen, door stoelen goed op te stapelen en bureau’s uitelkaar te halen.
– Markeer dozen met glaswerk met breekbaar. Stop ze in kleine speciale dozen
– Zware en speciale producten zoals lampen, spiegels, piano’s, gevaarlijk materiaal ed. kun je overlaten aan een verhuizer

Inboedelverzekering
– Zijn je spullen tijdens de verhuizing verzekert?
– Een goedkope inboedelverzekering dekt geen schade tijdens transport en/of verhuizing.
– Neem contact op met je verzekeraar om de mogelijkheden te bespreken.
– Je zou direct je adres bij de verzekeraar moeten wijzigen omdat je inboedel op adres verzekert wordt.

Daarnaast kun je verder kijken of je huis al duurzame producten zoals isolatie, vloerisolatie, vloerverwarming, zonnepanelen of een zonneboiler heeft. Het scheelt namelijk veel werk en hoofdpijn als je van plan bent deze producten te kopen, al voor de verhuizing te laten installeren. Zo kun je direct intrekken in je woning en gebruik maken van deze duurzame producten. De waarde van je huis stijgt behoorlijk als je kiest voor energiebesparende oplossingen.