Er zijn meer dan 1250 verhuisbedrijven in Nederland actief en kun je de hulp inschakelen van zo een bedrijf als je wilt verhuizen. Sommige bedrijven bestaan al 200 jaar en hebben behoorlijk wat kennis opgedaan. Sommige bedrijven worden wel 5 of 6 generaties voortgezet en zijn sommige gespecialiseerd in nationale of internationale verhuizingen. Juist omdat je zoveel keuze hebt is het verstandig om je tijd te nemen bij het kiezen van een verhuisbedrijf. Het is verstandig om eerst een keuze te maken of je eventueel zelf wilt verhuizen of de hulp wilt inschakelen van een expert. Daarna kun je kijken naar je opties en mogelijkheden. Niet elk bedrijf is hetzelfde en geschikt voor je situatie. Het is dus verstandig om het aanbod te vergelijken.

Nationaal verhuisbedrijf
Een nationaal verhuisbedrijf kan je helpen bij het verhuizen binnen Nederland. Dit vergt andere vaardigheden dan internationale verhuizingen. Daarom is het verstandig om een bedrijf te kiezen dat het beste bij je situatie past. Als je van Rotterdam naar Amsterdam wilt verhuizen kun je dus het beste kiezen voor een nationaal verhuisbedrijf. In Nederland zijn er veel van deze bedrijven actief. Bovendien is het verstandig om te kiezen voor een lokaal bedrijf, dat zich dicht bij je oude of nieuwe adres bevindt. Dit in verband met de kosten voor brandstof die ook in rekening wordt gebracht.

Internationaal verhuisbedrijf
Een internationaal verhuisbedrijf specialiseert zich in het verhuizen van gezinnen en bedrijven tussen landen. Als je bijvoorbeeld naar Canada wilt verhuizen kun je het beste kiezen voor een bedrijf die dit al jaren doet. Op deze manier weet je zeker dat de verhuizing soepel zal verlopen.