Als je een timmerman gaat inzetten dan is het natuurlijk goed om te weten wat de kosten zijn. In de regel ligt het uurloon van een timmerman tussen de 35 euro en de 50 euro per uur. We geven je maar direct de prijzen, zodat de spanning eraf is! Het is echter belangrijk om naast de kosten van een timmerman ook te letten op een aantal andere zaken. Graag bespreken we wat er naast de timmerman kosten nog meer belangrijk is.

Een timmerman als specialist in zijn vakgebied!

Het is slim om te kijken of de timmerman helemaal thuis is in het vakgebied waarvoor je hem wilt inschakelen. Als je een timmerman wilt inschakelen om een paar houten meubels te maken dan is het slim om een timmerman in te huren die hier verstand van heeft. Hetzelfde geldt voor het timmeren van een nieuwe vloer of het maken van de keuken. Als je een timmerman kiest welke verstand heeft van zijn vak, zal je een veel beter eindresultaat krijgen.

Er is meer dan de timmerman kosten: kwaliteit

Naast de timmerman kosten is het bij een offerte ook slim om te kijken welke kwaliteit de timmerman oplevert. Als je zelf een lage kwaliteit werk nodig hebt is het wat minder belangrijk. Echter bij het maken van een trap naar de zolder, een nieuwe keuken of een set kozijnen is het beter om kwalitatief goed werk te krijgen van een timmerman. Informeer naar referenties en kijk ook of de timmerman is aangesloten bij een keurmerk of een branchevereniging. Tevens is het verstandig om te informeren of er een timmerman garantieregeling is bij de specifieke timmerman. Hierdoor kun je langer en beter genieten van het opgeleverde werk.