Wil je de vloer opnieuw van plavuizen voorzien of de badkamer een andere look geven? Dan is het goed om een tegelzetter te gaan zoeken. Tenminste als je zelf niet op de juiste manier de tegels kunt zetten in je woning. Laten we eerlijk zijn! Voor maar weinig mensen is het weggelegd om op hetzelfde niveau en met hetzelfde eindresultaat de tegels aan de muur te krijgen. Kies daarom voor een goede tegelzetter en laat je niet leiden door de tegelzetter kosten. Natuurlijk hoef je geen overdreven hoog bedrag voor de tegelzetter te betalen. Zorg dat de tegelzetter kosten overeen komen met de kwaliteit die je krijgt!

Wat moet de tegelzetter allemaal doen?

Als de oude tegels ook nog verwijdert moeten worden en de muur netjes recht gemaakt moet worden dan zullen de tegelzetter kosten natuurlijk een stuk hoger zijn dan wanneer dit niet nodig is. Ook het soort tegels welke je gaat gebruiken zullen bepalen of de tegelzetter kosten laag blijven. De kosten zullen ook een stuk hoger zijn als de tegelzetter veel hoeken, bochten en rondom ander zaken moet werken. De klus zal dan immers meer arbeidsintensief en tijdrovend zijn.

Wat kost een tegelzetter?

Het is moeilijk om een exacte opgave te geven voor jouw klus. In de regel zijn de tegelzetter kosten per uur 30 tot 40 euro. Dit zegt echter niets als je niet weet hoe lang de tegelzetter aan de slag moet gaan. Ook kan het zijn dat de tegelzetter voorrijkosten rekent. Laat een aantal tegelzetters langskomen om een prijsopgave af te geven voor de totale tegelzetter kosten. En vergeet natuurlijk niet de kosten van de tegels als je de tegelzetter aan het werk zet.