Er is een zeer rijke tegelzetter geschiedenis welke vele eeuwen terug gaat. Het is helaas moeilijk te achterhalen waar men gestart is met het plaatsen van tegels. Er zijn veel culturen waar je het plaatsen van tegels terugziet. In de Aziatische cultuur zie je veel mozaïeken terug en deze vormen ook een van de basis tegelsoorten welke je nu nog steeds ziet. De tegels zijn door de jaren heen op vele verschillende manieren gebruikt. Zo zie je ze veel aan de buitenkant van de woning om de woning mooier te maken en te versieren. Tegenwoordig zie je ze natuurlijk volop in de woning op de vloer en aan de wand.

De tegelzetter geschiedenis tot nu!

Over het beroep tegelzetter is er weinig weer te vinden in de geschiedenis. We zien dat sinds de opkomst van de bouw er steeds meer bouwvakkers zich hebben gespecialiseerd in het plaatsen van tegels. Een tegelzetter is later uitgegroeid tot een specialistisch beroep binnen de bouw. Er zijn zelfs opleidingen gekomen om tegelzetter te worden.

De tegelzetter geschiedenis of de toekomst?

Natuurlijk is de toekomst van de tegelzetter veel belangrijker dan het verleden. Ontdek hoe de tegelzetter nog steeds belangrijk zal zijn binnen de bouw en ook hoe hij volop nieuwe technieken en machines tot zijn beschikking zal krijgen om zijn werk nog beter te doen.