Een van de vaak gekozen werkzaamheden van een stukadoor zijn pleisterwerk. Het is mogelijk om het pleisterwerk af te laten werken met een sierpleister. Aangezien het sierpleister bepalend is voor het uiterlijk van de muur is het slim om dit door een stukadoor uit te laten voeren. Een vakman zorgt nu een maal voor een veel betere afwerking. De stukadoor heeft veel meer ervaring doordat hij dagelijks met het stukadoor pleisterwerk bezig is. De meest gekozen soorten van sierpleister zijn spachtelputz stucwerk, rustiekputz stuckwerk en granol stucwerk.

Een mooie afwerking van de muren: Stukadoor pleisterwerk en sierpleister

Sierpleister is een uitstekende afwerking voor vele muren. Het is mooi om te zien welke mogelijkheden er zijn. Zo kun je de juiste kleuren kiezen en is er geen schilder meer nodig. Ook krijg je hierdoor veel minder kleurverschillen. Zeker als er een keer een hoekje van het stucwerk afstoot zie je geen kleurverschillen. Je krijgt een kleurechtheid van het stucwerk, zoals het in vaktermen heet.

Spachtelputz aanbrengen

Een stukadoor kan ook spachtelputz stucwerk aanbrengen. Het is een mengsel van marmerkorrels en een bindmiddel van kunststof. Het wordt in een laag van 1 tot 4 millimeter op de muur aangebracht. Door de verschillende korrel diktes zijn er tal van structuren mogelijk.

Spachtelputz is een zeer populaire manier van afwerking in woningen. De voordelen zijn dat het boenvast en stootvast is, het stucwerk is naar keuze aan te brengen in tal van kleuren. Tevens is het kleurecht en kun je het zowel binnen als buiten gebruiken. Een goede keuze dus!

Tal van mogelijkheden stukadoor pleisterwerk!

Daarnaast zijn er nog een aantal andere manieren van pleisterwerk waar je voor kunt kiezen. Ontdek de verschillende mogelijkheden en bekijk hoe ook jouw muur mooi afgewerkt kan worden. Je krijgt er zeker geen spijt van.