Een stukadoor inhuren moet met zorg gebeuren. Als een vriend van een buurman jou een stukadoor aanraadt welke in de avond uren wat bijklust, dan lijkt dit interessant. Een lage prijs en voortreffelijke woorden zorgen ervoor dat je grootste nachtmerries werkelijkheid worden. Het werk is niet mooi en je muren zien er slecht uit. Waar het een goede keuze leek, was het dat uiteindelijk niet. Het stuken is een ware klus wat niet voor iedere hobbyist is weggelegd. Scheuren, vochtplekken en kleurverschillen kunnen ontstaan als je een hobbyklusser het werk laat uitvoeren voor een zacht prijsje. Het geld is echter op om een vakman in te schakelen. Pijnlijk!

Een echte stukadoor inhuren

Stuken is vakwerk. Het is daarom slim om een stukadoor in te huren welke een stukadoorsopleiding heeft gevolgd. Hiermee weet je dat je een goed eindresultaat krijgt met een garantie op het werk. Garanties waarmee je dus nooit bang hoeft te zijn voor kleurverschillen, vochtplekken of scheuren na een tijdje. Je hebt immers een garantie op het werk. Een garantie welke een hobby stukadoor nooit kan geven.

Hoe vind je een goede stukadoor?

Een goede stukadoor is aangesloten bij de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven. Het is goed om te ontdekken hoe hun ook een speciaal NOA afbouwgarantie kunnen aanbieden aan hun klanten.

Ook is er het stucwerk keurmerk stuckeur. Het geeft een goede indicatie dat het een goed stukadoorsbedrijf is. Het keurmerk kijkt zowel naar het product als naar hoe het bedrijf gerund wordt. Er zijn controles op hoe veilig de stukadoors werken en of ze kwaliteit leveren en afspraken nakomen.