Nadat er ergens bouwwerkzaamheden hebben plaatsgevonden is een bouwschoonmaak noodzakelijk. Echter ook tijdens de bouw is een regelmatige schoonmaak nodig. Hierbij moet je denken aan het schoonmaken van de schaftkeet, de uitvoerderskeet, toiletten, maar ook de bouwplaats zelf. Immers is een schone bouw waar geen onnodig vuil rondslingert een veel veiligere bouwplaats. Ook op de plekken waar hygiëne van belang is, zoals de schafkeet en toiletten, voorkomt een regelmatige schoonmaak niet alleen problemen maar ook klachten van de bouwvakkers. Nadat een bouw is afgerond moet een bouwplaats natuurlijk ook grondig schoon gemaakt worden om het afgeronde werk des te beter over te laten komen. Pas nadat er een grondige bouwschoonmaak is geweest kan een bouw worden opgeleverd. Dit type schoonmaak is ook niet voor iedereen weggelegd en wordt het beste aan specialisten op dit gebied overgelaten.
Na en tijdens de bouw

Wanneer van een bouwschoonmaak gebruik maken?
Zowel na als tijdens de bouwwerkzaamheden moet er op een bouwplaats worden schoongemaakt. Tijdens de bouw bestaan de schoonmaakwerkzaamheden uit het poetsen van de schaftkeet, de uitvoerderskeet en de toiletten. Ook de bouwplaats zelf mag gerust tijdens de bouw netjes en opgeruimd blijven. Hierdoor kan er veiliger gewerkt worden. Na afloop van de bouw bestaan de schoonmaakwerkzaamheden uit: het schoonmaken van toiletten, badkamers en keukens, het reinigen van de vloeren, het verwijderen van losliggend vuil, beschermingsmaterialen, stickers en cementresten. Natuurlijk zijn er nog veel meer schoonmaakwerkzaamheden om een bouw tiptop op te leveren. Pas nadat een grondige bouwschoonmaak is afgerond kan een bouw pas worden opgeleverd en kunnen we pas echt spreken van een afgeronde bouw. Specialisten op het gebied van bouw schoonmaken weten precies wat ze moeten doen om het optimale resultaat te bereiken voor een bouwschoonmaak.

Bouwschoonmaak voordelen

Wat zijn de voordelen van gebruik maken van een bouwschoonmaak?
Nadat een bouw is afgerond en alle werkzaamheden netjes zijn afgewerkt, dan wil je natuurlijk dat dit vakwerk zo goed mogelijk voor de dag komt. Immers zal de opdrachtgever moeilijk door al het vuil het uitmuntende vakwerk kunnen zien. Overal losliggend vuil en stof leiden enorm af van het uiteindelijke resultaat. We kunnen ook niet van de opdrachtgever verwachten dat deze het vuil gemaakt door de bouwvakkers voor ons opruimt. Daarom is een goede bouwschoonmaak die ervoor zorgt dat de bouw schoon kan worden opgeleverd noodzakelijk. Het voordeel van een bouwschoonmaak is dan ook dat het door de bouwvakkers verrichtte werk des te meer tot zijn recht komt. Een badkamer, keuken of toilet wat zojuist een goede poetsbeurt heeft gehad ziet er natuurlijk een stuk aantrekkelijker uit dan één waar nog steeds de stoffige voetafdrukken van de bouwvakkers in staan. Een bouwschoonmaak beperkt zich echter niet tot een oplevering van de bouw na afloop van de werkzaamheden, ook tijdens de bouw is er behoefte aan schoonmaak.
Schoonmaken tijdens de bouw

Wat zijn de voordelen van schoonmaken tijdens de bouwwerkzaamheden?
Tijdens de bouw zijn er natuurlijk ook een heel aantal schoonmaakwerkzaamheden die nodig zijn. De grote voordelen van een schoonmaak tijdens de bouwwerkzaamheden zijn veiligheid en hygiëne. Zo is een bouw waar geen onnodig losliggend vuil op de grond ligt een veilige bouw waar minder ongelukken gebeuren. Ook zijn er plekken die hygiënisch gehouden moeten worden tijdens de bouw. Hieronder vallen bijvoorbeeld de schaftkeet en uitvoerderkeet, maar ook zeker niet te vergeten de toiletten op de bouw. Wanneer deze plekken goed schoon gehouden worden voorkom je klachten van de bouwvakkers en kunnen zij normaal van hun eten en toiletbezoek genieten.

Kosten

Wat kost het om een bouw schoon te maken?
Hoeveel het kost om een bouw schoon te maken hangt natuurlijk af van hoe groot de bouw is die schoongemaakt moet worden. Over het algemeen is een bouwschoonmaak, die moet worden uitgevoerd na een intensieve bouw, niet het eerste de beste schoonmaakwerk. Na de bouwwerkzaamheden is een pand namelijk een stuk viezer dan bij normaal gebruik van een pand. Dit bepaald de uiteindelijke kosten van de bouwschoonmaak. Voor het schoonmaken van een bouw, of dit nu is het schoonmaken van keten en toiletten of het opleveren van een bouw nadat de werkzaamheden zijn afgerond, zijn er schoonmaakbedrijven en schoonmakers die gespecialiseerd zijn in dit soort werk. Zij weten precies wat zij moeten doen en hoe ze een bouw schoonmaken nadat de bouwvakkers er klaar mee zijn.
Bouwschoonmaak werkzaamheden

Waaruit bestaan de werkzaamheden van een bouwschoonmaak?
Er is een onderscheid tussen bouwschoonmaak tijdens de bouw en na afloop van de bouwwerkzaamheden. Tijdens de bouw bestaan de schoonmaakwerkzaamheden voornamelijk uit het schoon houden van de schafkeet, uitvoerderskeet en de toiletten. Na de bouwwerkzaamheden moet de bouw worden opgeleverd. Dan bestaat de schoonmaak uit onder andere: het verwijderen van cementresten, stofvrij maken van de vloeren, muren en plafonds, het verzamelen van losliggend afval en verwijderen van stickers en beschermingsmaterialen. Een andere zeer voorname taak tijdens een bouwschoonmaak is het grondig reinigen van de ramen, badkamers, keuken en toiletten. Vooral deze laatstgenoemde ruimtes moeten er na een bouw uitmuntend uitzien. Dit zijn ook vaak de dingen die tijdens een bouw de meeste vuil aantrekken en er ontzettend vuil uitzien. Tijdens een bouwschoonmaak wordt hier dan ook extra aandacht aan besteedt. Een bouwschoonmaak is geen standaard schoonmaak vraag daarom aan een bedrijf wat hierin is gespecialiseerd wat de exacte kosten zijn.

Mogelijkheden

Wat zijn de mogelijkheden van een bouwschoonmaak?
De mogelijkheden van een bouwschoonmaak zijn grofweg in twee soorten werkzaamheden onder te verdelen. Zo is er de schoonmaak nadat een bouw is afgerond en zijn er ook de schoonmaakwerkzaamheden tijdens de bouw. De mogelijkheden voor een schoonmaak tijdens de bouw zijn onder ander: het opruimen van de bouw, schoonmaken van de schaftkeet en uitvoerderskeet en schoonmaken van de toiletten op de bouw. Nadat de bouw is afgerond zijn de mogelijkheden wat uitgebreider. Dan moet namelijk de complete bouw uitmuntend schoon worden opgeleverd. Al het stof moet van de vloeren geveegd worden maar ook de muren en het plafond moeten stofvrij gemaakt worden. Daarna moet er extra zorg worden gegeven aan de sanitaire ruimtes zoals de badkamer, keuken en het toilet. Hierbij moeten de wand- en vloertegels goed opgepoetst worden en de wasbakken, kranen en spiegels moeten ook zeker niet overgeslagen worden. Een ander ding wat niet vergeten moet worden is het schoonmaken van de ramen.
Mogelijke schoonmaakbedrijven

Van welke schoonmaakbedrijven kan gebruikt gemaakt worden voor een bouwschoonmaak?
Voor een bouwschoonmaak kan in principe gebruik worden gemaakt van ieder schoonmaakbedrijf. Echter gaat het hier wel om specialistische werkzaamheden die andere eisen hebben dan normale schoonmaakwerkzaamheden. Soms is er ook speciale apparatuur en schoonmaakmiddelen nodig voor een bouwschoonmaak. Om deze redenen is het aan te raden om voor een bouwschoonmaak gebruik te maken van bedrijven die gespecialiseerd zijn in dit type werk. Zij weten immers precies wat zij moeten doen en wat er van hen verwacht word tijdens en na afloop van een bouw om deze schoon te maken. Het beste kan je dus contact opnemen met een schoonmaakbedrijf wat zich specialiseert in bouwschoonmaak om de mogelijkheden door te spreken.

Bouwopruimers, onderdeel van een bouwschoonmaak

Wat zijn precies de werkzaamheden van bouwopruimers?
Onderdeel van een bouwschoonmaak zijn de bouwopruimers. Bouwopruimers zorgen er tijdens de bouwwerkzaamheden voor dat de bouw netjes en opgeruimd blijft. Maar ook nadat de bouw is afgerond is hun taak om de bouw netjes op te leveren zonder dat er vuil en puin rond blijft slingeren. Overigens beperken de werkzaamheden zich niet tot enkel het opruimen van de bouw. Ook schoonmaakwerkzaamheden worden door de bouwopruimers uitgevoerd. Zo wordt er tijdens de bouw voor gezorgd dat zowel de werkplaats alsook de keten en toiletten er netjes uit blijven zien. Na de bouw zorgen zij er voor dat alles stofvrij wordt gemaakt, dat er geen rommel meer rondslingert en dat de badkamers, keukens en toiletten er piekfijn uitzien, zodat deze opgeleverd kunnen worden.
Voordelen van bouwopruimers

Wat zijn de voordelen van gebruik maken van bouwopruimers tijdens een bouwschoonmaak?
De voordelen van gebruik maken van bouwopruimers die er tijdens de bouw voor zorgen dat er niet allerlei rommel en vuil rondslingert is dat de bouw overzichtelijk blijft en daardoor een veiligere werkplek is voor iedereen op de bouw. De bouw is een gevaarlijke plek waar indien mogelijk allerhande voorzorgsmaatregelen worden getroffen om de bouwvakkers van de gevaren te beschermen. Zo worden er bijvoorbeeld veiligheidshelmen gedragen en veiligheidsschoenen. Het grote voordeel van een bouw die opgeruimd wordt gehouden tijdens de werkzaamheden is dan ook het verhogen van de veiligheid. Een schone bouw is immers een veilige bouw. Voorkom dus onnodige ongelukken en maak tijdens de bouwschoonmaak gebruik van bouwopruimers. Zij zorgen er niet alleen voor dat de vloer van de bouw netjes blijft, maar ook de ruimtes van de verschillende keten en de toiletten worden netjes bijgehouden.

Bouwketen

Wat houdt de bouwschoonmaak van bouwketen precies in?
Op een bouw worden er van verschillende bouwketen gebruik gemaakt. Zo is een beetje bouw meestal al voorzien van meerdere schaftketen en meerdere uitvoerdersketen. Deze worden tijdens de bouwwerkzaamheden natuurlijk behoorlijk vuil. Vooral in de schaftketen wil je dit absoluut zo veel mogelijk tegengaan. Daarom moeten de bouwketen regelmatig worden schoongemaakt, zodat de hardwerkende bouwvakkers van hun verdiende lunch kunnen genieten. Ook de uitvoerderskeet waar belangrijke bouwplannen en andere papieren en gegevens worden bewaard kunnen natuurlijk niet in een vieze omgeving blijven liggen. Daarom is het zaak om ook de uitvoerdersketen schoon te blijven maken tijdens een bouw. Voor het schoonmaken van bouwketen kan je gebruik maken van schoonmaakbedrijven die zijn gespecialiseerd in bouwschoonmaak. Zij komen dan dagelijks of een aantal keren per week langs om de bouwketen schoon te maken. Er zijn echter ook nog andere werkzaamheden die zij verrichten.
Extra werkzaamheden

Welke werkzaamheden gebeuren er nog extra naast het schoonmaken van bouwketen?
Naast het schoonmaken van de bouwketen verrichten de schoonmakers die gespecialiseerd zijn in bouwschoonmaak nog andere schoonmaakwerkzaamheden gedurende de bouw. Zo worden naast de verschillende keten ook de toiletten netjes schoongemaakt zodat de bouwvakkers van een hygiënisch toiletbezoek kunnen genieten. Verder kan er ook voor worden gezorgd dat de bouw netjes opgeruimd blijft. Wanneer er geen rommel rondslingert op de bouw betekend dit immers dat de bouw meer overzichtelijk is en daardoor ook veiliger. Zo zie je maar dat het inhuren van goede schoonmakers voor op de bouw niet alleen zorgt voor schone bouwketen maar ook de hygiëne en de veiligheid op de bouw kan verhogen. Tevens kunnen dezelfde mensen worden ingehuurd om na afloop van de bouw schoon te maken om de bouw op te leveren.