Als je de offerte van een schilder ziet dan denk je misschien dat schilderen zelf doen ook nog geen verkeerde optie is. Schilderen ziet er gemakkelijk uit en het is natuurlijk mogelijk om schilderen zelf doen. Het is echter niet altijd de beste optie als je niet zo handig bent. Het is beter om nog een offerte van een andere schilder op te vragen om te kijken of de kosten van het schilderen niet wat lager kunnen zijn.

Waarom het schilderen zelf doen, toch niet doen?

Een schilder heeft een opleiding gevolgd om schilder te worden. Daarnaast heeft hij vele jaren ervaring met het afschuren, plamuren en aflakken van kozijnen, deuren en ook wanden. Dit niveau van ervaring en vakmanschap zal je niet in een keer krijgen. Het eindresultaat ziet er totaal anders uit. Vaak moet je als je zelf hebt geschilderd na twee jaar weer beginnen om de muren te gaan schilderen. Laat je het doen door een vakkundige schilder dan hoef je je hier niet druk over te maken.
Daarnaast hoef je niet al het gereedschap te gaan kopen of in te huren om je woning te schilderen.

Wat als je het schilderen zelf doen doorzet?

Dan is het belangrijk om de juiste schilder materialen en gereedschappen te hebben. Haal de juiste spullen in huis om als een professional aan het werk te gaan. Kies ervoor om ook alle tijd te nemen voor de voorbereiding. Schuur de kozijnen mooi glad en werk de slechte delen goed bij. Pas als dit klaar is kun je beginnen met het aanbrengen van de grondverf om uiteindelijk de kozijnen af te lakken.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.