Wanneer uw woning toe is aan een schilderbeurt, dan vraagt u zich vast af of er een schilder subsidie is. Vooral voor mensen die net een nieuw huis hebben is dit een relevante vraag. Vaak moet er een hoop opgeknapt worden en het schilderwerk heeft nogal eens achterstallig onderhoud. Het hele huis opnieuw laten schilderen zou ideaal zijn, want de woning is weer goed beschermd tegen alle invloeden van het weer en het ziet er weer schitterend en nieuw uit. Het is echter vaak wel een behoorlijke kostenpost om een woning in zijn geheel te laten schilderen. Vandaar de logische vraag: Is er een subsidie?

Het verlaagde BTW tarief voor schilderwerk
In zekere zin zijn er twee subsidieregelingen waar u recht op heeft en gebruik van kunt maken. Op de eerste hebt u recht. Dit is namelijk het verlaagde BTW tarief op schilderwerk. Voor schilderswerkzaamheden geldt een verlaagd BTW tarief van 6%. Dit is van toepassing op het schilderen, maar ook op de benodigde materialen en voorbereidingen. Ook de verf valt dus onder dit lage BTW tarief. Echter vallen werkzaamheden die te ver afstaan van het schilderen er niet onder. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het plaatsen of vervangen van ruiten.

De korting van de winterschilder
Naast het hierboven genoemde verlaagde BTW tarief is er nog een andere schilderssubsidie. Het betreft hier de winterschilder of beter gezegd de korting die u van de winterschilder krijgt. Deze korting kan wel oplopen tot 30% op de gehele kostprijs. Hoe hoog de korting precies is verschilt per bedrijf. Deze subsidie, als u het zo wilt noemen, geeft de winterschilder de mogelijkheid om tijdens de winter toch aan voldoende werk te geraken. Deze korting kan van groot voordeel zijn.

Zo kunt dankzij deze twee ‘subsidies’ nu voor een erg gunstige prijs uw woning laten schilderen.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.