Hebt u een muur of meerdere muren die nodig een nieuwe schilderbeurt kunnen gebruiken? Van nieuw schilderwerk knapt uw hele woning op. Zowel binnen als buiten heeft uw woning regelmatig nieuw schilderwerk nodig.

Het ziet er mooi uit en uw woning straalt weer. Houdt er rekening mee dat bijvoorbeeld kozijnen meestal niet mee worden gerekend in de prijs per vierkante meter. Hiervoor worden de kosten apart berekent. Dat gebeurt bij dergelijke werkzaamheden meestal per uur. Maar al die muren opnieuw laten schilderen, wat kost dat nu eigenlijk?

De buitenschilder
De buitenschilder is gemiddeld wat duurder dan de binnenschilder. De reden hiervoor is dat de buitenschilder meer bijkomstige werkzaamheden heeft dan de binnenschilder. Hij moet bijvoorbeeld een stijger bouwen en heeft ook vaak duurdere verf nodig. Hoeveel kost het om een muur aan de buitenkant van de woning te laten schilderen? Voor grote oppervlaktes rekent de schilder een tarief per vierkante meter. U kunt er op rekenen dat een buitenmuur laten schilderen ongeveer €35 tot €40 euro per vierkante meter gaat kosten. Aan de hand van dit gemiddelde kunt u dus zelf uitrekenen hoe duur het laten schilderen van uw muren ongeveer zal zijn. Voor een precies overzicht van de kosten kunt u gratis en vrijblijvend offertes aanvragen van schildersbedrijven bij u in de buurt.

De binnenschilder
Binnenshuis de muren van uw woning laten schilderen is goedkoper dan buitenshuis. Hiervoor kunt u ervan uitgaan, dat u per vierkante meter ongeveer €30 tot €35 euro zult moeten betalen.

Maar het kan ook veel goedkoper. U kunt binnenshuis namelijk ook de muren laten voorzien van spuitwerk of sauswerk. Het sausen van de muren kost per vierkante meter gemiddeld €10 tot €15 euro. Spuiten is nog goedkoper en kost gemiddeld €6 tot €10 euro per vierkante meter. Schakel een schilder in en geef uw woning een schitterende uitstraling.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.