U hebt vast wel eens gehoord van subsidies op schilderwerk. Vooral interessant natuurlijk wanneer uw woning weer eens een schilderbeurt kan gebruiken. Maar hoe zit dat ook alweer? Is er in 2016 een subsidie op schilderwerk? Het korte antwoord is, officieel niet, maar u kunt toch heel goedkoop uit zijn vanwege regelingen en kortingen die in de volksmond nog al eens subsidies worden genoemd.

‘Subsidie 1’
Ten eerste geldt in 2016 dat schilderwerk valt onder een BTW tarief van 6%. Ten opzichte van het normale BTW tarief van 21% is dat dus een behoorlijk prijsverschil. Deze reductie van het BTW tarief geldt voor de schilderswerkzaamheden en ook voor de benodigde materialen en het voorbereidende werk. De schilder zal zelf het verlaagde BTW tarief in rekening brengen. Daar hoeft u verder niets voor te doen. Toch scheelt het uiteraard een hoop geld in vergelijking met wat u kwijt zou zijn wanneer er 21% BTW gerekend zou worden. Of dit verlaagde BTW tarief ook na het jaar 2016 blijft bestaan is niet te garanderen. Het zou goed kunnen dat deze regeling in 2017 niet meer van toepassing is op schilderwerk.

‘Subsidie 2’
Ten tweede is er de korting die u vaak van de winterschilder kunt krijgen. Ook deze korting wordt nog al eens een subsidie genoemd. Tijdens de winterperiode rekenen schildersbedrijven regelmatig kortingen van 5% tot 30% op de gehele kostprijs. Hoeveel korting de winterschilder precies geeft verschilt per bedrijf. Sommige bedrijven geven meer korting dan andere bedrijven. De reden dat schilders deze korting tijdens de winterperiode geven is, dat zij normaal gesproken minder werk hebben in deze periode.

Door te stunten met de prijzen hopen zij opdrachtgevers te verleiden om hun schilderwerk uit te laten voeren tijdens de winterperiode en niet in de zomer bijvoorbeeld. Daardoor hebben zij toch werk in deze traditioneel hele rustige periode voor schilders. Maak daar gebruik van om te besparen op de kosten.