Hebt u ook plekken in huis waar de verf een onaangename kleur heeft gekregen? Dat is erg vervelend en kan uw woongenot verpesten. Sterker nog het kan het hele huis een onfrisse uitstraling geven. Deze verkleuring of vergeling kan bij iedereen voorkomen en het is niet altijd veroorzaakt door roken in huis. De vergeling ontstaat namelijk op plekken waar het schilderwerk niet genoeg wordt bloot gesteld aan daglicht. Daglicht voorkomt namelijk dat uw schilderwerk van lichte kleur een vieze gele kleur krijgt. Dit is de reden waarom vergeling vaak te zien is op trappen en bijvoorbeeld de deur van het toilet. Naast een tekort aan daglicht zijn er ook andere mogelijke oorzaken van vergeling van uw verf. Roken in huis is een van de meest voorname oorzaken. De nicotine in de rook zorgt voor de gele kleur. Ook vuil en vet kunnen voor vergeling zorgen. De muren in de keuken kunnen bijvoorbeeld vergelen wanneer er onvoldoende afzuiging is bij uw fornuis.

Hoe kunt u vergeling of verkleuring voorkomen?
Om de vieze gele kleur die uw schilderwerk aan kan nemen te voorkomen zijn er verschillende mogelijkheden. In de eerste plaats is het uiteraard belangrijk om de oorzaak of oorzaken vast te stellen. Wanneer u niet in huis rookt en de vergeling ook niet het gevolg kan zijn van vuil en vet is de oorzaak eenvoudig vast te stellen. In uw geval krijgt het schilderwerk te weinig daglicht. Als het mogelijk is kunt u deze delen van uw woning vaker bloot stellen aan daglicht. Wanneer dat niet mogelijk is kunt u ook een vergrijsde tint gebruiken wanneer u deze plekken opnieuw gaat schilderen. Ook dat voorkomt vergeling van uw schilderwerk. Wanneer een tekort aan daglicht niet de oorzaak is, dan is de vergeling ook eenvoudig tegen te gaan door niet meer binnen te roken en blootstelling aan vuil en vet te voorkomen.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.