Voor iedereen die zijn muren en plafond wil laten opknappen, maar daar een beperkt budget voor heeft, is spack spuiten een goede oplossing. Het behandelen van de muren door middel van spackspuiten, is goedkoop en efficiënt. Het is een goedkope manier van stuken, omdat het machinaal wordt uitgevoerd, in plaats van met de hand. Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft kleur. De meeste mensen kiezen voor wittinten, maar in principe zijn alle kleuren mogelijk.

De kosten van spack spuiten
De gemiddelde prijs van het kleuren van de muren ligt bij spackspuiten een stuk lager dan bij handwerk. U moet rekening houden met een prijs van €5 tot €9,- per m2 als u voor wit kiest. Wilt u liever een kleurtje, denk dan aan prijzen van €7,- tot €11,- euro per m2. En u bent verzekerd van een mooi afgewerkte muur, die vele jaren mee gaat.

Twee lagen systeem
Spack spuiten gebeurt in twee etappes. Als de muren goed voorbereid zijn door oneffenheden weg te werken en grote verkleuringen egaler te maken, dan wordt de eerste laag aangebracht. Dit is de meslaag. Dit is een laagje, waarbij kleine gaatjes en minimale hoogteverschillen in de muren opgevuld worden. Als de meslaag droog is, wordt er een afkorrellaag aangebracht. Deze laag bepaalt het uiterlijk van de stuclaag. Het is de afwerklaag.

De afwerking
U bepaalt zelf de uitstraling van de uw muren of plafond. Spack is van nature glad, maar onder invloed van de hoge druk van de spuitmachine, krijgt u een klein structuurwerk in de stuclaag. De mate van structuur kunt u zelf uitkiezen. Het is ook mogelijk om de structuur wat grover te maken. Door deze kleur- en structuurkeuze, bepaalt u of u de muur wilt laten opvallen in uw interieur, of juist onopvallend wilt houden.

Een nadeel van spackspuiten, is dat u alles goed moet afdekken, om te voorkomen dat al uw meubels onder komen te zitten. Vanwege de lage kosten en de gedegen kennis van een vakman, is het nog niet zo gek om spackspuiten door een professional te laten doen. Dan hoeft u niet moeilijk te doen, zonder dat uw budget te zwaar belast wordt.