Een binnenschilder is over het algemeen vaak iets goedkoper dan een buitenschilder (waarom is een buitenschilder duurder?). Dat heeft te maken met de werkomstandigheden en de materialen die aangeschaft moeten worden.

Verf die bestand is tegen weer en wind is gemiddeld genomen nou eenmaal duurder dan verf voor binnen.

Ook tussen de verschillende binnenschilders kunnen de prijzen variëren. Dat heeft bijvoorbeeld vaak te maken met ervaring, de agenda van de schilder en het seizoen waarin u wilt schilderen.

Prijs per uur of per m2
Welke tarieven een schilder hanteert, is afhankelijk van de klus. Als de schildersopdracht bestaat uit het schilderen van grote rechte oppervlakten, dan zal de offerte een prijs per m2 bevatten. Is de schildersklus moeilijker en daardoor meer tijdrovend, dan is een prijs per uur voor de hand liggend. Gemiddeld liggen de kosten voor het spuiten van muren of plafonds tussen de €6,- en €10,- per m2. Voor sauzen gelden gemiddelde prijzen van €10,- tot €15,- per m2. In vergelijking hiermee is schilderen het duurste, met gemiddelde prijzen van €30,- tot €35,- per m2.

Voordelen van uitbesteden
Het uitbesteden van het schilderwerk mag dan misschien duurder zijn dan wanneer u het werk zelf zou doen, maar toch is het een overweging waard om een professional in te schakelen. Er zijn namelijk best wel wat voordelen te noemen voor het uitbesteden.

De klus duurt minder lang. Een ervaren schilder is sneller klaar dan dat u het zal kunnen. Bovendien zal hij in die kortere tijd een beter resultaat neerzetten. En u kunt uw tijd besteden aan dingen die u beter liggen.
Een schilder werkt netjes, waardoor u minder schade zal hebben aan kozijnen, vloeren of meubels.
Schilderen is misschien helemaal niet zo leuk als u vooraf denkt. U moet rekening houden met vervelende klusjes, zoals afplakken, schuren en schoonmaken. Als u het werk uitbesteedt, hoeft u zich daar niet druk over te maken.

Best goede redenen om alsnog dat schildersbedrijf in te schakelen, toch?

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.